search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Σεισμός τα ξημερώματα, ανατολικά της Βραυρώνας και του Λαυρίου – Aισθητός στην Αθήνα (Photo)

13.10.2023 06:56
seismos new

Σεισμός που έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής σημειώθηκε λίγο πριν τις 6:35 τα ξημερώματα της Παρασκευής στον θαλάσιο χώρο ανοιχτά της Βραυρώνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ (η αυτόματη λύση έδωσε 3,7 Ρίχτερ) και είχε επίκεντρο 8χλμ. ανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4χλμ.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, «είναι μια περιοχή που δεν έχει υψηλή σεισμικότητα αλλά έχει διεγερθεί εδώ και πέντε ημέρες με σεισμούς αυτής της εντάσεως που είναι μικροί αλλά τους αισθανόμαστε στην Αττική επειδή είναι κοντά στο λεκανοπέδιο»

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας προσθέτοντςα ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός.

Διαβάστε επίσης

Ελ. Βενιζέλος: Φάρσα η «βόμβα» σε αεροσκάφος από Τελ Αβίβ – Καναδός δημοσιογράφος ήθελε «να ελέγξει την ετοιμότητα των Αρχών»

Ιόνιο: Οι 14 παραλίες που κρύβουν κινδύνους για τους επισκέπτες – Τι δείχνει νέα έρευνα

Φωτιά στον Μαραθώνα: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50