search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Σεισμός στην Αττική: «Προσοχή» συνιστά ο Παπαδόπουλος – «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία», λέει ο Λέκκας

07.10.2023 17:00
papadopoulos_lekkas

Διαφορετικές προσεγγίσεις για τον σεισμό της Αττικής των 3,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και προκάλεσε ανησυχία, έχουν σεισμολόγοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως στην περιοχή υπάρχουν μικροί εστιακοί χώροι που συνήθως δίνουν μικρούς σεισμούς εν αντιθέσει με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο που συνέστησε «προσοχή».

«Εκδηλώθηκε μία ασθενής σεισμική δόνηση της τάξεως των 3,7 – 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο κοντά στον δάσκαλο, σε μικρό εστιακό βάθος της τάξεως των 5 έως 6 χιλιομέτρων. Η δόνηση αυτή έγινε αισθητή στην Ανατολική Αττική αλλά και κατά θέσεις στην υπόλοιπη Αττική. Είναι μία δόνηση η οποία προέρχεται από ένα μικρό ρήγμα, όπως είναι και τα άλλα μικρά ανοίγματα που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική. Εκτιμώ ότι αυτό το ρήγμα, αυτό καθαυτό δεν μπορεί να δώσει κάποια πολύ μεγάλη σεισμική δόνηση ή να έχουμε μία ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή», επισήμανε ο κ. Λέκκας.

»Η Ανατολική Αττική» – συνέχισε- «παρά το γεγονός ότι έχει κάποια μικρά εστιακά κέντρα, δεν χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα ρήγματα, όπως για παράδειγμα Νότιος Ευβοϊκός, από τον οποίο είμαστε αρκετά μακριά».

Όσο για το αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απάντησε:  «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Βέβαια, κρίνοντας με βάση το σεισμό αυτό, αλλά και με βάση την σεισμικότητα που έχει εκδηλωθεί στην Ανατολική Αττική τις τελευταίες δεκαετίες, βλέπουμε ότι και στη Ραφήνα αλλά και στην περιοχή αυτή υπάρχουν μικροί εστιακοί χώροι που συνήθως δίνουν μικρούς σεισμούς, δεν δίνουν μεγάλους σεισμούς. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Βεβαίως και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την έξαρση του φαινομένου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί αυτή η σημερινή σεισμική δραστηριότητα».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται προσοχή

Εν αντιθέσει με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος επισήμανε σε ανάρτησή του στα social media πως «επιβάλλεται πλέον πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση».

«Σεισμός έντονα αισθητός στη νοτιοανατολική Αττική στις 15.54, μέγεθος 3,7 , επιφανειακός. Επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικα της Αγίας Μαρίνας Λαυρίου. Στην περιοχή έχουν γίνει αρκετοί σεισμοί από τις 26/9 μέχρι τώρα με μεγέθη που δεν υπερέβησαν το 3,2. Τώρα φθάσαμε το 3,7, οπότε επιβάλλεται πλέον πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: 22χρονος τραυμάτισε επιχειρηματία και αστυνομικούς – Τι ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Πέτα και φώτισε το Σύμπαν» – Το συγκινητικό αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 31χρονου με 43 κιλά κάνναβη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:16