search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:22
MENU CLOSE

«Μπουκάλα» έμεινε ο Ζελένσκι: Του έριξε «άκυρο» το Ισραήλ – «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για επίσκεψη

16.10.2023 16:41
zelenski-new

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο εβραϊκό κράτος, στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς, αλλά του ειπώθηκε από την ισραηλινή πλευρά ότι τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για μια τέτοια επίσκεψη, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζελένσκι έχει διατυπώσει ισχυρή στήριξη στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει το αναμφισβήτητο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ έχει καταδικάσει την «τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς, όπως την έχει χαρακτηρίσει.

«Όποιος καταφεύγει στην τρομοκρατία διαπράττει έγκλημα κατά της παγκόσμιας κοινότητας. Όποιος χρηματοδοτεί την τρομοκρατία διαπράττει έγκλημα κατά της παγκόσμιας κοινότητας. Ο κόσμος πρέπει να μείνει ενωμένος και αλληλέγγυος ώστε η τρομοκρατία να μην επιχειρήσει να σπάσει ή να υποτάξει τη ζωή οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή”» είχε τονίσει.

Σημειώνεται ότι αν και το Ισραήλ έχει στηρίξει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ωστόσο, το εβραϊκό κράτος δεν έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό – BBC: Oι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά δεν του δίνουν «λευκή επιταγή»

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που ισραηλινή βόμβα χτυπάει διασώστες

Ιαπωνία: Κατέβασαν παλαιστές σούμο από αεροπλάνο για να μην… πέσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44