ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:09
MENU CLOSE

Στο Ισραήλ την Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν – Το ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

17.10.2023 06:55

Στο Ισραήλ αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Μπάιντεν έχει σκοπό να εκφράσει εκ νέου την αλληλεγγύη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες του για να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανέφερε ο Μπλίνκεν έπειτα από μακροσκελείς συνομιλίες με τον Νετανιάχου.

Ο Τζο Μπάιντεν θα πάει επίσης στο Αμάν, στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Σύμφωνα με τον Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Μπάιντεν στις συνομιλίες που θα έχει θα «επαναλάβει την πεποίθησή μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού, που είναι επίσης θύμα» του πολέμου.

Διαβάστε επίσης

Bρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό μετά την τρομοκρατική επίθεση 

Μεσανατολικό – BBC: Oι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά δεν του δίνουν «λευκή επιταγή»

Γάζα: Συγκλονιστικό βίντεο – Η στιγμή που ισραηλινή βόμβα χτυπάει διασώστες

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 17:09
Exit mobile version