search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:26
MENU CLOSE

Γαλλία: Άνοιξαν τα αεροδρόμια που είχαν κλείσει μετά από απειλή για βόμβα

18.10.2023 16:21
toulouse_airport_1810_1920-1080_new
credit: AP

Ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι τα αεροδρόμια της Γαλλίας τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα σήμερα, μετά από ταυτόχρονο συναγερμό που σήμανε με την απειλή βόμβας.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Ναντ, της Νίκαιας, της Τουλούζης και του Μποβέ.

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, δόθηκε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους, ωστόσο σύμφωνα με την FlightAware και την αεροπορική αρχή της Γαλλίας DGAC, υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις και ακυρώσεις καθώς τα δρομολόγια προσπαθούν να ανακάμψουν από την ώρα περίπου που τα αεροδρόμια εκκενώθηκαν. Ορισμένες πτήσεις, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον δύο στη Λιλ, άλλαξαν.

Ακόμη και αν τα αεροδρόμια επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία τους, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία πριν κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μετά τη δολοφονία ενός δασκάλου την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Γαλλία.

Το παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώθηκε επίσης την Τετάρτη για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες λόγω απειλής για την ασφάλεια και το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι εκκενώθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, επίσης λόγω απειλών για βόμβες που αποδείχτηκαν λάθος συναγερμοί.

Διαβάστε επίσης:

Οργή στον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας – Διεθνής κατακραυγή για το φονικό χτύπημα

Γαλλία: Εκκενώθηκε ξανά το ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά από απειλή για βόμβα

Φάταχ αλ Σίσι: «Όχι» σε μαζική έξοδο των Παλαιστινίων – Η Αίγυπτος δεν έχει κλείσει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 00:25