ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:47
MENU CLOSE

Hamantaschen, τα εβραϊκά μπισκότα σε νηστίσιμη εκδοχή

21.10.2023 06:08

Η αυθεντική συνταγή για τα τριγωνικά αυτά αρτοσκευάσματα είναι μια βουτυράτη εκδοχή των shortbread (τα δικά μας βουτήματα), με γέμιση μαρμελάδας δαμάσκηνου ή παπαρουνόσπορους.

Υλικά για τη Συνταγή

(η δόση είναι μεγάλη, μπορείτε να τη χωρίσετε στη μέση)

250ml ελαιόλαδο

250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

250ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 τσιμπιά αλάτι

1 ½ κουταλιά της σούπας λικέρ, κονιάκ ή μπράντυ

900 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. + λίγο επιπλέον

500 γραμμάρια μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ βάλτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπήστε με αυγοδάρτη. Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα, το ξύσμα, το μπράντι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Τέλος, ρίξτε σταδιακά το αλεύρι μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ανακατέψτε καλά αλλά μην το παρακάνετε για να μην  βγάλει η ζύμη τα λάδια της.

2. Σκεπάστε το σκεύος και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

3. Πάρτε κομμάτια από τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίξτε την σε φύλλο. Με κουπ πατ ή με τα χείλη ενός ποτηριού, κόψτε στρογγυλούς δίσκους στο μέγεθος που επιθυμείτε.

4. Μεταφέρετε τους δίσκους σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

5. Βάλτε στο κέντρο του κάθε δίσκου από 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα της επιλογής σας και διπλώστε τις άκρες, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Θα πρέπει ένα μικρό τρίγωνο γέμισης να είναι ορατό στο κέντρο, πριν το ψήσιμο. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τους υπόλοιπους δίσκους ζύμης.

6. Ψήστε τα μπισκότα για 12-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των δίσκων που έχετε κόψει, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά.

Διαβάστε επίσης:

Μελιτζάνες με κιμά, στην κατσαρόλα (τούρκικος μουσακάς)

Μπουκιές τσιζκέικ με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου

Ελληνική χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version