search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:20
MENU CLOSE

Μελιτζάνες με κιμά, στην κατσαρόλα (τούρκικος μουσακάς)

20.10.2023 06:20
melitzanes_kima

Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή, για απλοποιημένο τούρκικο μουσακά που ετοιμάζεται με τον αγαπημένο συνδυασμό μελιτζάνας, κιμά και ντομάτας.

Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα και τηγανιστούν οι μελιτζάνες, η συνταγή ολοκληρώνεται πρόχειρα σε κατσαρόλα και μαγειρεύεται για λίγο σε χαμηλή φωτιά. Το ανατολίτικο αυτό πιάτο σερβίρεται με σπυρωτό πιλάφι και σκέτο στραγγιστό γιαούρτι ή διάφορα ντιπ γιαουρτιού όπως το τζατζίκι.

Υλικά για τη Συνταγή

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, μεσαίο, ψιλοκομμένο

3 πράσινες πιπεριές κέρατο, μεσαίες, κομμένες σε μικρές ροδέλες

4 μελιτζάνες, μεσαίες

300 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις άκρες, ξεφλουδίστε τις σε διάφορα σημεία και κόψτε τις σε ροδέλες. Μουλιάστε τις σα άφθονο αλατόνερο για να ξεπικρίσουν.

2. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε για λίγο το σοτάρισμα.

3. Βάλτε τον κιμά, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και το κύμινο και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε και τις ντομάτες σε κύβους, αφήστε τις να ψηθούν καλά, να αποβάλλουν  τα υγρά τους και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

4. Στο μεταξύ στραγγίστε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο, σκουπίστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή γυρίστε τις με το σπίνερ και τηγανίστε τις σε καυτό σπορέλαιο, γυρίζοντάς τες κι από τις δύο μεριές, μέχρι να χρυσίσουν όμορφα. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, που θα απορροφήσει τα περιττά λάδια.

5. Τοποθετήστε τις τηγανισμένες μελιτζάνες σε μια διαφορετική κατσαρόλα, στρώνοντάς τες τον πάτο της ομοιόμορφα. Απλώστε από πάνω το μίγμα του κιμά που έχετε κρατήσει στην άκρη, ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά.

6. Πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν επιθυμείτε. Σερβίρετε τον τούρκικο μουσακά ζεστό, μαζί με σπυρωτό πιλάφι και λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης:

Μπουκιές τσιζκέικ με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου

Ελληνική χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

Κυπελάκια με κρέμα γιαουρτιού και καρυκευμένα αρωματικά μήλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50