search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:16
MENU CLOSE

Κυπελάκια με κρέμα γιαουρτιού και καρυκευμένα αρωματικά μήλα

17.10.2023 06:15
mila_kremagiaourtiou

Με τα πρώτα μήλα της εποχής φτιάξτε αυτό το απλό, παραδοσιακό αλλά και συνάμα αξεπέραστο και μοντέρνο επιδόρπιο.

Ένα γλυκό που μυρίζει φθινόπωρο, με στρώσεις κρέμας γιαουρτιού, χοντροκομμένων καρυδιών ή μπισκότων και καρυκευμένων αρωματικών μήλων, που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του.

Υλικά για τη Συνταγή (για 2 τεμάχια)

Για τα καρυκευμένα μήλα

2 μήλα

4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

½ έως και 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας νερό

Για την κρέμα γιαουρτιού

140 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Καρύδια χοντροκομμένα ή θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε τα μήλα, βγάλτε τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο και κόψτε τα σε κύβους.

2. Βάλτε τα σε ένα σκεύος μαζί με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για τα καρυκευμένα μήλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τα έτσι για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αποσύρετε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.

3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι (καλά στραγγισμένο) με τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και την βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και ενσωματώστε την στο μίγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (δίπλωμα υλικών). Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

5. Όταν κρυώσουν καλά τα μήλα, ξεκινήστε να στήσετε τα κύπελλα. Βάλτε με το κορνέ μια στρώση κρέμας γιαουρτιού, πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα καρύδια και απλώστε μια στρώση καρυκευμένων μήλων από πάνω. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά και τελειώστε με τα μήλα και λίγα επιπλέον πασπαλισμένα καρύδια ή τρίμματα μπισκότων. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Πρασοντολμάδες με κιμά

Χρυσαφένια τσούρος (churros) με κανελοζάχαρη

Ογκρατέν ζυμαρικών με κολοκυθάκια, δυόσμο και τυριά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:12