search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:16
MENU CLOSE

Πρασοντολμάδες με κιμά

14.10.2023 10:22
1

Αρκετά μπελαλίδικη συνταγή, τόσο νόστιμη όμως που θα εκθρονίσει τους λαχανοντολμάδες και θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τη γνώμη που είχατε για τα πράσα.

Τυλίξτε τους ντολμάδες σε σχήμα πούρου ή χωρίστε τα πρασόφυλλα σε λωρίδες και ετοιμάστε τα σε τρίγωνο σχήμα όπως ακριβώς τα τυροπιτάκια με φύλλο.

Υλικά για τη Συνταγή

5 πράσα χοντρά
250 γραμμάρια κιμά
2 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
Μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένο (1 χούφτα από το καθένα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για την σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύντε τα πράσα και κόψτε τα λευκά μέρη τους σε κομμάτια όσο 3-4 δάχτυλα
περίπου.

2.Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, προσθέστε νερό όσο να τα σκεπάσει και βράστε τα για
περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3.Ετοιμάστε τη γέμιση, βάζοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (μπορείτε να το σοτάρετε
ελαφρά) και τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά. Ανακατέψτε
καλά και κρατήστε τη γέμιση στην άκρη.

4.Βγάλτε τα βρασμένα πράσα από το νερό, αφήστε τα να κρυώσουν και ανοίξτε τα,
χαράζοντας και κόβοντας με ένα μαχαίρι τη μία πλευρά κάθε κομματιού, κατά μήκος.

5.Χωρίστε τα σε λωρίδες, βάλτε μια ποσότητα από τη γέμιση και τυλίξτε τα χαλαρά σαν
πούρα.

6. Τοποθετήστε στον πάτο μιας κατσαρόλας το ελαιόλαδο, μερικά από τα φύλλα που
διαλύθηκαν κατά το βρασμό και ξεκινήστε να στρώνετε σε σειρές, κολλητά, τα
ντολμαδάκια που έχετε ετοιμάσει.

7. Για την σάλτσα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε για λίγο τον
πελτέ μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.

8. Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα του ντοματοπελτέ τα γεμισμένα πράσα στην
κατσαρόλα, τοποθετήστε ένα πορσελάνινο πιάτο ανάποδα πάνω στα πράσα και κλείστε
με το καπάκι της κατσαρόλας.

9. Μαγειρέψτε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να
ψηθεί η γέμιση, σερβίρετέ το ζεστό με συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού και
απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Χρυσαφένια τσούρος (churros) με κανελοζάχαρη

Ογκρατέν ζυμαρικών με κολοκυθάκια, δυόσμο και τυριά

Κλασικό κέικ «γεωγραφίας» με ελαφρύ γλασάρισμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 12:12