search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:57
MENU CLOSE

Μπουκιές τσιζκέικ με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου

19.10.2023 06:08
mpoykitses-new

Γλυκές μπουκιές κεράσματα για το γνωστό και αγαπημένο γλύκισμα τσιζκέικ, παρουσιασμένες με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο.

Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε τσιζκέικ σε μικρές ατομικές μερίδες, προσέχοντας μόνο να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σφίξουν για να μπορούν να τυλιχθούν σε σοκολατένιο γλάσο.

Υλικά για τη Συνταγή

Για την βάση

300 γραμμάρια απλά μπισκότα κακάο

150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα τσιζκέικ

450 γραμμάρια τυρί κρέμα

120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

2 μπανάνες ώριμες

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1.Ετοιμάστε τη βάση. Θρυμματίστε σε ένα μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε τα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις ανακατευτούν καλά και έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα, μεταφέρετέ το σε μια τετράγωνη φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά 26 Χ 26 εκατοστών, που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Απλώστε το καλά και ισιώστε το ομοιόμορφα πιέζοντας το ελαφρά. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2.Ετοιμάστε την κρέμα. Καθαρίστε τις μπανάνες, σπάστε τις σε ένα μπολ, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη και πολτοποιήστε τις καλά στο μούλτι. Βάλτε και το τυρί κρέμα και χτυπήστε καλά με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

3.Απλώστε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ½ ώρα, να σφίξει πολύ καλά.

4.Στο μεταξύ λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήστε την στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

5.Βγάλτε το τσιζκέικ από την κατάψυξη, ξεφορμάρετέ το προσεκτικά και κόψτε το σε μέτριες μπουκιές με ένα κοφτερό μαχαίρι. Καλύψτε τις μπουκιές εντελώς βουτώντας τες στη λιωμένη σοκολάτα ή μερικώς, γαρνίρωντάς τες με γραμμές (ρίγες) από τη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός λεπτού κορνέ. Βάλτε τις μπουκιές στο ψυγείο για 1 ώρα και είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!!!

Συμβουλή

Μπορείτε να γαρνίρετε τα κεράσματα με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα σοκολάτα, χρωματιστά σπρίνγκλς, αποξηραμένες φράουλες ή βατόμουρα, ζαχαρωμένες φλούδες εσπεριδοειδών και ότι άλλο επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

Κυπελάκια με κρέμα γιαουρτιού και καρυκευμένα αρωματικά μήλα

Πρασοντολμάδες με κιμά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:56