search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:54
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το χρονικό της απελευθέρωσης των δύο ομήρων

21.10.2023 15:31
OMIROI

Στο Ισραήλ βρίσκονται οι δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς στη Γάζα. Πρόκειται για την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν, οι οποίες απήχθησαν από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Χαμάς, οι δύο γυναίκες απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους, κατόπιν μεσολάβησης του Κατάρ». 

Ο ίδιος τόνισε πως η απελευθέρωσή τους έχει επίσης ως στόχο «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί  Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι».

Μάνα και κόρη είχαν επισκεφθεί το κιμπούτς για να γιορτάσουν τις εβραϊκές γιορτές, την αποφοίτηση της Νάταλι από το σχολείο και τα 85α γενέθλια της γιαγιά της.

Για πολλούς, η κίνηση αυτή αποτελεί «ένα πρώτο βήμα» ωστόσο υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ομήρων φτάνει περίπου τους 200 και κατάγονται από διάφορες χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, η Αργεντινή, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε το Κατάρ και το Ισραήλ για τη συμβολή τους στην απελευθέρωση των δύο ομήρων. Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι μίλησε μαζί τους στο τηλέφωνο και ανέβασε φωτογραφία τους, η οποία μοιάζει να τραβήχτηκε την ώρα της συνομιλίας τους.

Ο ίδιος διαμήνυσε πως «δεν θα σταματήσει αν δεν φέρει πίσω στο σπίτι τους» και τους υπόλοιπους αμερικανούς πολίτες που κρατούνται όμηροι χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί πόσοι αμερικανοί κρατούνται όμηροι.

Τέλος, με ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι συνέβαλε στην απελευθέρωση των δύο γυναικών, «μεταφέροντας τους ομήρους από τη Γάζα στο Ισραήλ», υπογραμμίζοντας ωστόσο την ουδετερότητα του οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Σύνοδο του Καΐρου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτή περαιτέρω απώλεια ζωών»

Ανάλυση Guardian για Νετανιάχου: H «τυφλή οργή» θα τον ρίξει στη «φάκα» της Χαμάς

Κύπρος: Έκρηξη κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ – Συναγερμός τα ξημερώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:50