search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:47
MENU CLOSE

Standard & Poor’s: Πολιτική κόντρα για την επενδυτική βαθμίδα, μετά την ανάρτηση Κασσελάκη

21.10.2023 15:15
marinakis_aygeri

Πολιτική κόντρα προκάλεσε το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας από τη Standard & Poor’s.

Μετά την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε νέα ανακοίνωση από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

«Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό»

«Ο κ. Μαρινάκης έχει τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα αυτής αλλά και της προηγούμενης διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντιλαμβανόμαστε τη θέση του, οφείλουμε, όμως, να του υπενθυμίσουμε τα εξής:

– Η μεγέθυνση της οικονομίας την περίοδο 2019- 2023 μάς κατέταξε στη 18η θέση στην ΕΕ.

– Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 6,8% για το 2022( Εαρινή έκθεση της Κομισιόν).

– Το δημόσιο χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ κυρίως λόγο πληθωρισμού, όπως επισημαίνουν οι θεσμοί και αναλυτές διεθνώς.

– Οι ιδιωτικές επενδύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο εξαγορές κόκκινων και πράσινων δανείων από τα funds.

– Το σωρευμένο ιδιωτικό χρέος απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ανέφερε.  

«Η παράταξη του κ. Μαρινάκη έχει αναλάβει το ρόλο του επιστάτη χρεοκοπιών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό, αλλά αλλεπάλληλες κρίσεις. Η χώρα μας χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική στροφή, μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση», επισήμανε.

Μαρινάκης: Αντί να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη -που επισήμανε ότι: «Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται»- ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης, που πριν από λίγες εβδομάδες δήλωνε “ότι ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και το επιχειρείν”, εξέδωσε χθες άλλη μια «πολάκεια» ανακοίνωση προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας».

»Για να βρει γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ-αλλά και ο ίδιος “το βηματισμό του”, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, καλό θα είναι επιστρέφοντας στην Ελλάδα να πληροφορηθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων, αλλεπάλληλων κρίσεων, η χώρα μας είναι:

* πρώτη σε ρυθμό μείωσης της ανεργίας με τη δημιουργία πάνω από 400.000 νέων θέσεων εργασίας,

* σταθερά στις πρώτες θέσεις σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, εδώ και πολλά τρίμηνα,

* πρωταθλήτρια σε ρυθμό μείωσης του χρέους της ως προς το ΑΕΠ, ενώ,

* Πέτυχε ρεκόρ άμεσων επενδύσεων», συνέχισε.

«Καλό θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συνεχίσουν να στέκονται μικρόψυχα απέναντι σε κάθε θετική είδηση και επιτυχία για τη χώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσες τυχοδιωκτικές ενέργειες  της δικής τους διακυβέρνησης οδήγησαν σε μια οδυνηρή παράταση της κρίσης για την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα, μέσα στην πιο δύσκολη διεθνή συγκυρία, ανακτά με γρήγορα βήματα τη χαμένη της αξιοπιστία και δυναμώνει κάθε μέρα την οικονομία της. Στόχος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι όλες αυτές τις επιτυχίες να τις αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο προς όφελος των πολιτών, αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα τους για να αντιμετωπίσουμε έτσι με μόνιμο τρόπο τις συνέπειες των κρίσεων», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Σύνοδο του Καΐρου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτή περαιτέρω απώλεια ζωών»

Πολάκης κατά Σκουρλέτη: «Δεν ανέχομαι να κρίνουν την επιστημονική μου αξία άσχετοι κι ανεπάγγελτοι, για να με απαξιώσουν πολιτικά»

Σκουρλέτης: Ο Τζουμάκας δεν είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ – O Κασελάκης δεν ξέρει το καταστατικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:46