search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:24
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε τοιχογραφία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (Video)

23.10.2023 07:56
ebraioi new

Oι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξύπνησαν για να δουν ότι κάποιοι βανδάλισαν την τοιχογραφία για τα βασανιστήρια των Εβραίων και τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι βανδάλισαν την τοιχογραφία το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, κάποιοι έγραψαν συνθήματα και μουτζούρωσαν την τοιχογραφία. «Free Palestine Εβραίοι = Ναζί» ανέφεραν τα συνθήματα.

Πρόκειται για μία τοιχογραφία, για την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος, με θεματική τη συμβολική ιστορία ενός μικρού παιδιού εβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη, στη ζωή του λίγο πριν την Κατοχή και έως τη μαύρη τρύπα της ιστορίας, το φρικαλέο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η τοιχογραφία είχε και πάλι υποστεί βανδαλισμούς, αφού άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει ναζιστικά σύμβολα.

Διαβάστε επίσης

Μπουρλότο στο πρωτάθλημα από τη διακοπή στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός – Στο νοσοκομείο όλη νύχτα ο Χουάνκαρ που δέχθηκε την κροτίδα 

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Θρίλερ δίχως τέλος η εξαφάνισή του – Απαλλάχθηκαν με βούλευμα οι νέοι κατηγορούμενοι

Πατήσια: Αγωνία για την εξαφάνιση της 13χρονης Νικολέτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:20