search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Φίλης και Βίτσας ανοίγουν τα χαρτιά τους για το νέο κόμμα (Videos)

25.10.2023 12:09
filis_vitsas_2

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους διαγραφέντες Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα να μιλούν ανοιχτά πλέον για νέο πολιτικό φορέα.

Ο Δημήτρης Βίτσας που πρώτος έκανε σχετική δημόσια αναφορά, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή, διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι συνομιλεί με συντρόφους του γι’ αυτό το νέο φορέα, ενώ όπως είπε έχει στο μυαλό του συγκεκριμένο άνθρωπο της Αριστεράς ο οποίος θα μπορούσε να ηγηθεί του νέου σχήματος.

Αν και το έβαλε διαζευκτικά, υπό την έννοια ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ εάν ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθούσε μία άλλη πορεία από τη σημερινή, ο κ. Βίτσας είπε ότι με τις σημερινές συνθήκες δεν έχει θέση στο κόμμα και πως πρέπει «να φτιαχτεί κάτι άλλο».

Η άποψή του είναι ότι «πρέπει να καλυφθεί ένα κενό», που αφήνει ο υπό τον κ. Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα δεν απέφυγε να πει και ποιους να βλέπει από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ να χωράνε σε αυτόν το νέο φορέα στελέχη από τον Νίκο Παππά έως τον… γραμματέα της δικής του οργάνωσης, τον… 26χρονο Κοπανά, όπως είπε.

Όταν ρωτήθηκε δε για το ποιος θα μπορούσε να είναι επικεφαλής, ο κ. Βίτσας εξαίρεσε τους «3» που έχουν εμπλακεί στη σημερινή κατάσταση, εννοώντας είτε τους υποψήφιους αρχηγούς του περασμένου Σεπτεμβρίου (Παππάς, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος), είτε τους τρεις που πάνε για διαγραφή από τον κ. Κασσελάκη (Φίλης, Σκουρλέτης και ο ίδιος). Δεν το διευκρίνισε ωστόσο.

Εκείνο όμως που είπε ξεκάθαρα είναι ότι έχει στο μυαλό του συγκεκριμένο άνθρωπο της Αριστεράς, αλλά δεν μπορεί να πει το όνομά του διότι δεν έχει μιλήσει μαζί του.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο κ. Βίτσας είχε δηλώσει ότι η πτέρυγα των διαφωνούντων θα μπορούσε να κατέβει στις ευρωεκλογές με ένα νέο κόμμα, που ίσως φέρει την ονομασία Ανανεωτική, Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά με στόχο να εκλέξει έστω έναν ευρωβουλευτή.

Φίλης: Τα κόμματα δεν εξαγγέλλονται από τις τηλεοράσεις

Πιο φειδωλός εμφανίστηκε ο έτερος διαγραφείς, Νίκος Φίλης, ο οποίος για το ενδεχόμενο νέου πολιτικού φορέα σημείωσε πως «αν φτάσει σε αδιέξοδο η κατάσταση θα δούμε τι θα κάνουμε, τα κόμματα δεν εξαγγέλλονται από τις τηλεοράσεις, χρειάζονται συλλογικές διαδικασίες, θα δούμε τις επόμενες ημέρες», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο ίδιος στράφηκε ξανά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι έχει αποφασίσει να κάνει Συνέδριο με διαγραφές και πως έχει σχέδιο μετάλλαξης του κόμματος. Όπως είπε, αυτά που λέει και κάνει ο νέος πρόεδρος, εξυπηρετούν επιχειρηματικά κέντρα.

Αιχμές για Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης επεφύλαξε αιχμές και για τον τέως πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως το καταστατικό έγινε στα μέτρα του, για να βγαίνει συνέχεια πρόεδρος και υπενθύμισε πως ο ίδιος και άλλα στελέχη διαφώνησαν και καταψήφισαν την σχετική πρόταση.

Τέλος, κάλεσε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει «από τη στιγμή που κάποιοι παίζουν με το κύρος και την αξιοπιστία του και εκτοξεύουν συκοφαντίες περί υπονόμευσής του».

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Κατσαρός: Μόνη λύση να παραιτηθεί ο Κασσελάκης – Μεγάλες οι ευθύνες Τσίπρα (video)

Βίτσας: Σε επικίνδυνη κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν με εκφράζει η ηγεσία, αλλά υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το… σώσουμε

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ αναμένει, δεν σχολιάζει, αλλά… δεν χάνει και ευκαιρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:14