search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Βίτσας: Το θέμα είναι τι περιθώρια έχεις στο υπάρχον κόμμα – Αποδέχομαι την εκλογή Κασσελάκη αλλά η υποταγή δεν είναι επιλογή (video)

26.10.2023 13:04
vitsas_2510

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τη δήλωσή του αναφορικά με τη δημιουργία νέου κόμματος μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει το δρόμο του μετά τις ήττες και να συζητήσει συλλογικά για να μπορέσει να προχωρήσει και να ξανακαταλάβει τη θέση που του αξίζει», σχολίασε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Αυτόν εκλέξαμε, δεν υπάρχει κριτική σε αυτό. Πέρυσι στο συνέδριο ήμουν εισηγητής της άλλης πρότασης, πήρε 25% του συνεδρίου, 75% πήρε η πρόταση Τσίπρα. Ας βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν έχει να κάνει με τον κ. Κασσελάκη, αλλά με την όλη διαδικασία».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε να δείτε τώρα τι έχουμε πάθει. Για να είναι κάποιος μέλος της επιτροπής πειθαρχικού πρέπει να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια. Για να βγει πρόεδρος, μπορεί να είναι μέλος και ένα μήνα και μπορεί να ψηφίσεις τον πρόεδρο με δύο ευρώ. Αν αυτά τα θεωρείτε σωστά, εγώ θα πω “σας τα έλεγα”, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό».

Όπως είπε στη συνέχεια το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, «η επιλογή Κασσελάκη δεν αντιστοιχεί στις δικές μου προσδοκίες και τη δική μου λογική για το ποιος και πώς μπορεί να είναι πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος», ωστόσο συμπλήρωσε: «Αποδέχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αρκεί να υπάρχει πλαίσιο που να επιτρέπει να λειτουργήσω με τη δική μου άποψη. Η υποταγή δεν είναι επιλογή».

Σε ερώτηση αν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει υποταγή, απάντησε ότι η πρόταση να πάνε στο πειθαρχικό τρεις άνθρωποι που είπαν μια διαφορετική άποψη, έστω και με την ένταση που την είπαν, είναι επίδειξη ισχύος ή νομίζει ο ίδιος (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) ότι είναι επίδειξη ισχύος.

Στο σχόλιο ότι υπάρχει κριτική ότι υπάρχει ιδιοκτησιακή αντίληψη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δικός μας, εμείς είμαστε του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δημοσκόπηση της GPO είπε ότι υπάρχει η αντίληψη του κόσμου ότι ο σημερινός πρόεδρος είναι κεντροδεξιός. «Ο ίδιος μπορεί να πιστεύει ότι είναι αριστερός και μάλιστα πολύ αριστερός» σχολίασε.

Σε ερώτηση τι πιστεύει εκείνος απάντησε: «Εγώ λέω ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η αναγκαία συζήτηση».

Σε ερώτηση αν μπορεί ο κ. Κασσελάκης να νικήσει στις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν μπορεί να το ξέρει και πως ο κόσμος εκπλήσσει με την ψήφο του, όπως στο Δήμο Αθηναίων και την εκλογή του Χάρη Δούκα.

Για το εάν έχει ο Αλέξης Τσίπρας ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αυτό είναι ευθύνη όλων. Πρόσθεσε ότι το αν θα τοποθετηθεί είναι δικό του θέμα, ωστόσο είπε ότι όσο περνάνε οι μέρες αυτό χάνει την αξία του.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα κάνει νέο κόμμα, ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε: «Να το κάνω ξεκάθαρο γιατί από μένα ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το θέμα είναι τι περιθώρια έχεις μέσα στο υπάρχον κόμμα, στο κόμμα που εσύ δημιούργησες».

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως κατά Κασσελάκη για την επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κρατά την Ελλάδα πίσω»

Τι φοβίζει την κυβέρνηση: Τα σενάρια τρόμου με το πετρέλαιο, ο στενός δημοσιονομικός χώρος και το τέλος των οριζόντιων μέτρων στήριξης

ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν θέτει ακόμα επίσημο στόχο τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές – Αν και ευελπιστεί σε αυτή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:36