search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βίτσας επιμένει για νέο κόμμα – «Προσωπική μου γνώμη, έχω πρόταση για τον αρχηγό του νέου φορέα» (Video)

25.10.2023 09:36
vitsas new

Επανέφερε τα περί δημιουργίας νέου κόμματος από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας.

Το υπό διαγραφή στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνισε (μιλώντας στο Action24) ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι συνομιλεί με συντρόφους του γι’ αυτό το νέο φορέα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο κ. Βίτσας είχε δηλώσει ότι η πτέρυγα των διαφωνούντων θα μπορούσε να κατέβει στις ευρωεκλογές με ένα νέο κόμμα, που ίσως φέρει την ονομασία Ανανεωτική, Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά με στόχο να εκλέξει έστω έναν ευρωβουλευτή.

Αν και το έβαλε διαζευκτικά, υπό την έννοια ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ εάν ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθούσε μία άλλη πορεία από τη σημερινή, ο κ. Βίτσας είπε ότι με τις σημερινές συνθήκες δεν έχει θέση στο κόμμα και πως πρέπει «να φτιαχτεί κάτι άλλο».

Η άποψή του είναι ότι «πρέπει να καλυφθεί ένα κενό», που αφήνει ο υπό τον κ. Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα δεν απέφυγε να πει και ποιους να βλέπει από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ να χωράνε σε αυτόν το νέο φορέα στελέχη από τον Νίκο Παππά έως τον… γραμματέα της δικής του οργάνωσης, τον… 26χρονο Κοπανά, όπως είπε.

Όταν ρωτήθηκε δε για το ποιος θα μπορούσε να είναι επικεφαλής, ο κ. Βίτσας εξαίρεσε τους «3» που έχουν εμπλακεί στη σημερινή κατάσταση, εννοώντας είτε τους υποψήφιους αρχηγούς του περασμένου Σεπτεμβρίου (Παππάς, Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος), είτε τους τρεις που πάνε για διαγραφή από τον κ. Κασσελάκη (Φίλης, Σκουρλέτης και ο ίδιος). Δεν το διευκρίνισε ωστόσο.

Εκείνο όμως που είπε ξεκάθαρα είναι ότι έχει στο μυαλό του συγκεκριμένο άνθρωπο της Αριστεράς, αλλά δεν μπορεί να πει το όνομά του διότι δεν έχει μιλήσει μαζί του.

Πάντως δεν απέκλεισε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση όμως να αλλάξει όλη η νοοτροπία του κ. Κασσελάκη και να φτιαχτεί ηγετική ομάδα. «Δεν είμαστε Δημοκρατικό Κόμμα Αμερικής» να αποφασίζει ο ίδιος για όλα, είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Κατσαρός: Μόνη λύση να παραιτηθεί ο Κασσελάκης – Μεγάλες οι ευθύνες Τσίπρα (video)

Βίτσας: Σε επικίνδυνη κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν με εκφράζει η ηγεσία, αλλά υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το… σώσουμε

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ αναμένει, δεν σχολιάζει, αλλά… δεν χάνει και ευκαιρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:44