search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Βορίδης: Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς – Δεν ξέρω αν θα εμπλακούν οι ΗΠΑ

26.10.2023 14:11
VORIDIS2110_new

Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στο κόμμα των «Σπαρτιατών» μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/10), ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, ότι η ελληνική θέση είναι ξεκάθαρα στο πλευρό του Ισραήλ.

«Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που έκανε ένα ακραίο, άθλιο τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του Ισραήλ και μάλιστα όχι σε στρατιωτικούς στόχους και επιπλέον αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους», είπε, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα για το Ισραήλ αλλά με σεβασμό των κανόνων του πολέμου και με έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος.

Βέβαια, την ίδια ώρα, οι νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι αγγίζουν τις 7.000

«Δεν έχω πληροφορία αν πρόκειται να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε κάτι, ούτε αν στον στρατηγικό σχεδιασμό των ΗΠΑ περιλαμβάνεται η βάση της Σούδας», απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση.

«Επανάληψη εκλογών δεν μπορούμε να έχουμε»

Για τις εξελίξεις στο κόμμα των «Σπαρτιατών», ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση που δώσει η Βουλή τη σχετική άδεια διερεύνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι επανάληψη διαδικασίας των εκλογών δεν μπορούμε να έχουμε αλλά αν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξει απώλεια εδρών, μπορεί να τεθεί θέμα επαναληπτικής διαδικασίας σε περιοχές που υπάρχουν βουλευτές των «Σπαρτιατών» ή να υπάρξει αναλογική ανακατανομή εδρών.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Συνεδρίαση του Εκτελεστικού και «ειρηνευτική» προσπάθεια υπό όρους από την αντιπολίτευση

Μαίρη Χρονοπούλου: Διέρρηξαν το σπίτι της στην Παιανία – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του παιδιού» (Video)

Παπαδόπουλος για τους σεισμούς μεταξύ Κάσου και Κρήτης: «Πρόκειται για συνηθισμένα μεγέθη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:18