search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:40
MENU CLOSE

Μαίρη Χρονοπούλου: Διέρρηξαν το σπίτι της στην Παιανία – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του παιδιού» (Video)

26.10.2023 13:36
mairi-chronopoyloy-new (2)

Διάρρηξη στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου σημειώθηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν στο σημείο έπειτα από τον συναγερμό που χτύπησε.

Όπως διαπιστώθηκε, οι πόρτες του σπιτιού είχαν παραβιαστεί, ενώ ο συναγερμός είχε αφαιρεθεί κι είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κουβά με νερό.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του παιδιού»

«Ξημερώματα Τρίτης 24 Οκτωβρίου, το “Χαμόγελο του Παιδιού” ειδοποιήθηκε για εισβολή από την ενεργοποίηση του συναγερμού, που είναι τοποθετημένος στο σπίτι, πως στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στην περιοχή της Παιανίας, πραγματοποιήθηκε διάρρηξη από αγνώστους.

Στην περιοχή αλλά και γύρω από το σπίτι, πραγματοποιούνταν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, συχνές περιπολίες από τη γνωστή εταιρεία security, και μόλις έγινε η εισβολή ενημερώθηκαν άμεσα οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η παρέμβαση των Αστυνομικών αρχών έγινε ταχύτατα, καθώς κατέφθασαν στο σπίτι σε χρονικό διάστημα 8 λεπτών από την ενημέρωσή τους, γεγονός που διασφάλισε να μην γίνουν περισσότερες φθορές στο σπίτι αλλά και την περιουσία της εκλιπούσης, Μαίρης Χρονοπούλου. Οι πόρτες είχαν παραβιαστεί και υπήρχαν διακριτά σημάδια της διάρρηξης, καθώς ο χώρος ήταν αναστατωμένος, και υπήρχαν αντικείμενα άτακτα ριγμένα στον χώρο.

Ο συναγερμός είχε αφαιρεθεί βίαια και είχε τοποθετηθεί σε ένα κουβά με νερό, προκαλώντας του βραχυκύκλωμα. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” υπέβαλλε άμεσα, έγκληση κατά παντός υπευθύνου για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές διερευνούν το συγκεκριμένο περιστατικό».

Μαίρη Χρονοπούλου: Αίτημα να σφραγιστεί το σπίτι της – Ποιοι διεκδικούν την κινητή περιουσία της

Την ίδια στιγμή, το γραφείο του δικηγόρου Δημήτρη Χατζημιχάλη, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο να σφραγιστεί το σπίτι της προκειμένου να καταγραφεί η κινητή της περιουσία. Όπως είναι γνωστό, η ακίνητη περιουσία και το σπίτι της ανήκουν πλέον στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», η ηθοποιός φαίνεται ότι δεν έχει αφήσει πίσω της επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με απόσπασμα βίντεο το οποίο μεταδόθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, η Μαίρη Χρονοπούλου φέρεται ότι έδωσε την έγκρισή της στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την προϋπόθεση όμως, -σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη- ότι θα μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε σε μουσείο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου, είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Παρόλα αυτά, μετά τον θάνατό της ηθοποιού δεν ακολούθησε καμία επίσημη δήλωση ή δέσμευση για κάτι τέτοιο, κάτι που οδήγησε τον κύριο Χατζημιχάλη να συντάξει αίτημα και να το υποβάλει στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να γίνει απογραφή των αντικειμένων.

Το εν λόγω αίτημα εκκρεμεί προκειμένου να προχωρήσει η σφράγιση και η καταγραφή των αντικειμένων. Στην περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των αντικειμένων αυτών, προκειμένου μελλοντικά να ιδρυθεί μουσείο σε διαφορετική τοποθεσία.

«Κατέθεσα εγώ στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί προκειμένουνου να γίνει η σφράγιση και η απογραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται στο σπίτι της Μαίρης, δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα τουλάχιστον με τα στοιχεία που εμείς διαθέτουμε δεν είχαν δωρηθεί στο “Χαμόγελο του παιδιού”. Υπήρχε βέβαια μια επιθυμία της Μαίρης…» είπε ο Δημήτρης Χατζημιχάλης, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και πρόσθεσε:

«Τα κινητά δεν είχαν δοθεί, υπήρχε μια πρόθεση και της Μαίρης και του κυρίου Γιαννόπουλου για τη δημιουργία ενός μουσείου και να μένανε τα πράγματα εκεί εφόσον φυσικά γινόταν το μουσείο. Βέβαια εκ των υστέρων, εγώ δεν άκουσα τον κύριο Γιαννόπουλου να ξαναδιατυπώνει αυτή την πρόθεση. Μόνο είπε ότι ήθελε να βάλει μια επιγραφή που να λέει: “Εδώ έζησε η Μαίρη Χρονοπούλου που αγαπούσε τα παιδιά”. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει απογραφή, ότι είναι να γίνει μετά πρέπει να γίνει πριν. Βλέπετε υπάρχουν πράγματα αξίας, και αυτά τα πράγματα έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί ανήκαν στη Μαίρη. Δεν μπορεί μια περιουσία που υπάρχει εκεί να μένει έκθετη.

Ανεξάρτητα του τι θέλει ο κύριος Γιαννόπουλος, εγώ έκανα αυτή την ενέργεια, ο νόμος λέει ότι και αυτεπάγγελτα η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει τη σφράγιση και την απογραφή. Πρέπει να καταγραφούν και να είναι κάποιος υπεύθυνος και θεματοφύλακας αυτών των πραγμάτων. Δεν μπορούν να υπάρχουν έκθετα πράγματα.

Επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο, τον Χάρη και με κάποιους άλλους, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κύριο Γιαννόπουλο. Εμείς θέλουμε ως φίλοι της Μαίρης να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, επίσημα.

Μου είπε η υπεύθυνη του Ειρηνοδικείου ότι θα το δρομολογήσει το συντομότερο και θα κληθεί και ο κύριος Γιαννόπουλος για να πει και εκείνος τι προτίθεται».

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Σήμερα η κηδεία της 43χρονης μητέρας – Τίναζε το χαλί και έπεσε από τον 5ο

Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ εκτελούσε εργασίες – Έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:40