search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:59
MENU CLOSE

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας (Video/Photo)

26.10.2023 10:59
bobm new

Σιγουρα δεν είναι απο τις εικόνες που συναντάει καθημερινά κανείς. Πραγματοποιήθηκε, στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης, η εξουδετέρωση της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η απενεργοποίηση της βόμβας βάρους 226 κιλών (500 λίβρες) απο τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έγινε με τη χρήση θερμίτη και χωρίς να απαιτηθεί έκρηξη.

Μεγάλη κινητοποίηση

Η κινητοποίηση για την επιχείρηση των στελεχών του ΤΕΝΞ ήταν μεγάλη με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας από τις 9:30 το πρωί.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας εκκενώθηκαν και τέσσερις πολυκατοικίες στην οδό Ευρυάλης, στους ενοίκους των οποίων είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες για την προστασία των διαμερισμάτων τους.

Μέχρι το τέλος της επιχείρησης – εκτιμάται περίπου στις 11:30 – ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα.

Πολίτες που βρίσκονταν σε στάσεις του τραμ και των λεωφορείων -των οποιων τα δρομολόγια σταμάτησαν, εξέφρασαν την ενόχλησή τους επειδή, όπως υποστηρίζουν δεν είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Γονιδιακό πρόβλημα η πρώτη εκτίμηση για τον θάνατο των δύο βρεφών – Έφυγαν σε διάστημα 15 μηνών

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στο ύψος του Τιτάν – Τρεις τραυματίες (video)

Πόρτο Ράφτη: Άνοιξε την ντουλάπα του πεθερού του και βρήκε ένα βλήμα όλμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32