search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:42
MENU CLOSE

Συνταξιούχος γιατρός χειρουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο – Καταγγελία Πολάκη για το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Τι απαντά η διοίκηση

27.10.2023 16:09
ippokrateio thessaloniki- new

Με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, καταγγέλλει τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη γιατί – όπως υποστηρίζει- «καλύπτει συνταξιούχο  παιδοχειρουργό που εξακολουθεί να χειρουργεί». Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου απαντάει ότι το θέμα γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για μικροπολιτικούς λόγους.

Αναλυτικά, ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του στο facebook αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, ρωτάει πως μπορεί να χειρουργεί ένας συνταξιούχος γιατρός: «ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως είναι διευθυντής κλπ κλπ!!!!! (Φώτο από πρόγραμμα χειρουργείου από τις 23 /10 και για αύριο ) Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητής και Υποδιοικητής τι κάνουν;; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή, ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;; Ο κύριος Βαρτζόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Υγείας ξέρει κάτι;; Ο κύριος Καλαφάτης μήπως;;;»  τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει πως λειτουργεί πάντα «με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα». Παράλληλα αναφέρει ότι η λύση της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023, ωστόσο το πρόγραμμα χειρουργείου κάθε εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

 «Η διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, σε όλα τα επίπεδα. Εν προκειμένω, το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό.

Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα. Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης.

Λυπούμαστε πολύ που ένας ιατρός με εξαιρετική πορεία στην ειδικότητά του εδώ και 34 χρόνια στο Ιπποκράτειο, εν ενεργεία Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, με πρωτοπόρες τεχνικές στη χειρουργική παίδων, με αμέτρητες διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές γονιών από όλη την Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2022 ως αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών, γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κλιματική αλλαγή: Με… οικολογικό άγχος σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι, κυρίως οι νέοι – Τρομάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα  

Καμπάνια ενημέρωσης για τα αυτοάνοσα δερματολογικά νοσήματα

Οι ασκήσεις που ενισχύουν την καρδιά, τους πνεύμονες και την αντοχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:32