search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 14:50
MENU CLOSE

«Διασπάσαμε την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς» λέει ο ισραηλινός στρατός

01.11.2023 21:40
gaza bomb

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα πως άλλος ένας διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με ενημέρωση των IDF, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Άσαρ, ο οποίος φέρεται να ήταν επικεφαλής των μονάδων κρούσης με αντιαρματικούς πυραύλους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσω των επίσημων λογαριασμών που διατηρούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο της αεροπορικής επιδρομής από την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής της Χαμάς.

Μεταξύ των θυμάτων του χθεσινού βομβαρδισμού στην Τζαμπαλίγια, ήταν ο διοικητής της Χαμάς στην περιοχή, ο Ιμπραχίμ Μπιάρι, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε βάλει στόχο τον καταυλισμό για να σκοτώσει τον Ιμπραήμ Μπιάρι – έναν βασικό διοικητή της Χαμάς που συνδέεται με την επίθεση της ομάδας κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και ο οποίος, όπως είπε, είχε καταλάβει με τους μαχητές του πολιτικά κτίρια στην πόλη της Γάζας. Μάλιστα αρχικά υποστηρίχθηκε πως το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς είναι νεκρό.

Η Χαμάς από την πλευρά της ωστόσο διέψευσε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στη Τζαμπαλίγια όταν ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό νωρίτερα την Τρίτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες. Σε μια δήλωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η ομάδα είπε ότι ο ισραηλινός ισχυρισμός ήταν «ένα αβάσιμο ψέμα».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Σπάσαμε την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς»

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στις 21:00, σύμφωνα με τους Times of Israel ανέφερε ότι «τα χερσαία στρατεύματα “διέσπασαν” την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς».

Ο διοικητής της 162ης Μεραρχίας των IDF, έλεγε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται αυτή τη στιγμή βαθιά μέσα στη Γάζα, «στις πύλες της πόλης της Γάζας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ιτζίκ Κοέν τόνισε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, «καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, όλη τη συστοιχία εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε πλήρως».

Την ίδια ώρα σημειώθηκε δεύτερο χτύπημα των ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια μέσα σε 24ώρες, μετά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς.

Διαβάστε επίσης:

«Τελεσίγραφο» από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ: Η Χαμάς έχει μόνο δύο επιλογές, τον θάνατο ή την παράδοση

Ο «κατακλυσμός» είναι μόνο η αρχή, προειδοποιεί η Χαμάς, «είμαστε τα θύματα της κατοχής» – Νέο βίντεο του IDF από ανάκριση φερόμενου μέλους της

Θεσσαλονίκη: «Δεν ήξερα τι έκανα» είπε στην απολογία του ο 70χρονος που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 14:49