search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:02
MENU CLOSE

Ο «κατακλυσμός» είναι μόνο η αρχή, προειδοποιεί η Χαμάς, «είμαστε τα θύματα της κατοχής» – Νέο βίντεο του IDF από ανάκριση φερόμενου μέλους της

01.11.2023 19:55
HAMAS-1

Προειδοποίηση πως η Χαμάς θα επαναλάβει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά μέχρι να καταστραφεί πλήρως η χώρα, απηύθυνε μέλος του πολιτικού γραφείου της.

Σε δηλώσεις του σε λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι, στις 24 Οκτωβρίου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σήμερα από το MEMRI, ο Γκάζι Χαμάντ, τόνισε ότι «το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας». «Πρέπει να το αφανίσουμε γιατί αποτελεί καταστροφή για την στρατιωτική και πολιτική ασφάλεια του αραβικού και ισλαμικού έθνους. Δεν ντρεπόμαστε να το πούμε αυτό» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χαμάντ υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να εξαλειφθεί από όλα τα «παλαιστινιακά εδάφη», δηλαδή να εκμηδενιστεί πλήρως, υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξή του είναι «παράλογη».

«Πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στο Ισραήλ και θα το κάνουμε δύο και τρεις φορές. Ο Κατακλυσμός al-Aqsa [το όνομα που έδωσε η Χαμάς στην επίθεση της 7 Οκτωβρίου] είναι μόνο η αρχή», συνεχίζει ο Χαμάντ. «Θα πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα; Ναι, και είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουν. Ονομαζόμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε περήφανοι που θυσιαζόμαστε ως μάρτυρες».

Ο αξιωματούχος της Χαμάς επανέλαβε επίσης ότι η Χαμάς δεν σκόπευε να βλάψει αμάχους, αλλά υπήρχαν «επιπλοκές» στο έδαφος. «Είμαστε τα θύματα της κατοχής. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να μας κατηγορεί για αυτά που κάναμε στις 7 Οκτωβρίου, στις 10 Οκτωβρίου, ένα εκατομμύριο Οκτωβρίου, ό,τι κάνουμε είναι δικαιολογημένο» κατέληξε.

«Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δημοσιοποίησαν σήμερα βίντεο από την ανάκριση συλληφθέντος μαχητή της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Άμερ Άμπου Γκόσα εξιστορεί την επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Άζα. «Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε…», φέρεται να λέει στον ανακριτή, «…να σκοτώσουμε όποιον δούμε και να επιστρέψουμε στη Γάζα».

Ο Άμπου Γκόσα φέρεται να περιγράφει πως από ένα σπίτι άκουσε φωνές παιδιών που έκλαιγαν. Συμπέρανε ότι δολοφονήθηκαν, αφού μετά την εισβολή ενόπλων και τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, οι φωνές σταμάτησαν.

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο Άμπου Γκόσα βλέπει βίντεο από σημεία άλλων επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και, όταν ερωτάται να εξηγήσει αν διακρίνει διαφορά με τις φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να απαντά: «Δεν υπάρχει διαφορά. Είδα βίντεο που ήταν χειρότερα από (φρικαλεότητες) του Ισλαμικού Κράτους».

Στη λάθος πλευρά της ιστορίας όσοι στηρίζουν το φασιστικό Ισραήλ

Επίθεση κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και όσων στηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο εξαπέλυσε νωρίτερα ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε σε τηλεοπτική του ομιλία.

Ο Χανιγιέ υποστήριξε ότι όσοι υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο «επιλέγουν τη λάθος πλευρά της ιστορίας» και πρόσθεσε ότι «η περιοχή δεν θα είναι ασφαλής ή σταθερή όσο ο λαός μας δεν αποκτήσει την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του».

Αναφερόμενος στον Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ήθελε «να στρέψει τα μάτια του κόσμου από την ενοχή του» και είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν «αυτή τη φασιστική κυβέρνηση και … να σταματήσουν να εμποδίζουν τις διεθνείς προσπάθειες» για την επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

Το Reuters αναφέρει επίσης, ότι ο ηγέτης της Χαμάς κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες του, ιδιαίτερα στη Δύση, για να ασκήσει πίεση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Τέλος, μιλώντας για τους ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας ο Χανιγιέ είπε ότι υπόκεινται στον ίδιο «θάνατο και την ίδια καταστροφή» που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι. Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς ανακοίνωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απελευθερώσουν κι άλλους ομήρους αλλά όχι ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα- Ο Μπλίνκεν και πάλι στο Ισραήλ, που συνεχίζει τους βομβαρδισμούς καταυλισμών παρά την κατακραυγή

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: To Ισραήλ έστειλε πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα (Video)

Γάζα: Μια πρώτη ομάδα ξένων και Παλαιστινίων διπλής υπηκοότητας πέρασε τον σταθμό της Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:00