search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 22:54
MENU CLOSE

Προειδοποιεί η Χαμάς: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας όσοι στηρίζουν το φασιστικό Ισραήλ – Να «φουντώσουν» οι διαμαρτυρίες στη Δύση

01.11.2023 17:03
palestine-12-new

Επίθεση κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και όσων στηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο εξαπέλυσε ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε σε τηλεοπτική του ομιλία.

Ο Χανιγιέ υποστήριξε ότι όσοι υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο «επιλέγουν τη λάθος πλευρά της ιστορίας» και πρόσθεσε ότι «η περιοχή δεν θα είναι ασφαλής ή σταθερή όσο ο λαός μας δεν αποκτήσει την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του».

Αναφερόμενος στον Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ήθελε «να στρέψει τα μάτια του κόσμου από την ενοχή του» και είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν «αυτή τη φασιστική κυβέρνηση και … να σταματήσουν να εμποδίζουν τις διεθνείς προσπάθειες» για την επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

Το Reuters αναφέρει επίσης, ότι ο ηγέτης της Χαμάς κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες του, ιδιαίτερα στη Δύση, για να ασκήσει πίεση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Τέλος, μιλώντας για τους ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας ο Χανιγιέ είπε ότι υπόκεινται στον ίδιο «θάνατο και την ίδια καταστροφή» που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι. Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς ανακοίνωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απελευθερώσουν κι άλλους ομήρους αλλά όχι ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα- Ο Μπλίνκεν και πάλι στο Ισραήλ, που συνεχίζει τους βομβαρδισμούς καταυλισμών παρά την κατακραυγή

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: To Ισραήλ έστειλε πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα (Video)

Γάζα: Μια πρώτη ομάδα ξένων και Παλαιστινίων διπλής υπηκοότητας πέρασε τον σταθμό της Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 22:51