search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:53
MENU CLOSE

«Στη Γάζα χτυπάει του κόσμου η καρδιά»: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

05.11.2023 17:05
SYNTAGMA

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ για την Παλαιστίνη.

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό με κυρίαρχα συνθήματα τα «Στη Γάζα χτυπάει του κόσμου η καρδιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί».

«Σας ευχαριστούμε για τη στάση σας και τη μεγάλη σας συγκέντρωση», τόνισε σε χαιρετισμό του ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Γιουσέφ Ντορχόμ και χαιρέτισε όλα τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Παράλληλα, μετέφερε και τους «θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό» λέγοντας: «Η Παλαιστίνη, η Γάζα, όλος ο παλαιστινιακός λαός σας ευχαριστεί για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά σας».

«Απευθύνουμε χαιρετισμό από εδώ από την Αθήνα, στον λαό μας στη Γάζα, που δίνει μαθήματα ηρωισμού σε όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τους ήρωες Παλαιστίνιους κρατούμενους. Τον λαό μας που αντιστέκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

«Μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, επαναλαμβάνω την έκκλησή μας προς την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων το 2015».

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα του Μοχάμετ Αμανάντι, Επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη.

Ιδιαίτερη στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν δύο μικρά παιδιά, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, μιλώντας στα αραβικά και τα ελληνικά, περιέγραψαν τη ζωή των παιδιών στη Γάζα κάτω από την ισραηλινή κατοχή, ενώ μίλησαν και για τις ελπίδες τους λέγοντας: «Ελπίζουμε να έχουμε μια πατρίδα στην οποία θα ζούμε ειρηνικά, να πηγαίνουμε στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, σε οικογενειακές και σχολικές εκδρομές, να ζωγραφίζουμε κάτω από δέντρο έναν καθαρό ουρανό και έναν λαμπερό ήλιο, μια χώρα στην οποία θα ζούμε με ασφάλεια και χωρίς φόβο».

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ξεκίνησε με τον ύμνο της Παλαιστίνης που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1981 μετά από αίτημα του ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γιάσερ Αραφάτ, στην τότε επίσκεψή του στην Ελλάδα, ενώ η μουσική σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη εγκρίθηκε αργότερα από την παλαιστινιακή Βουλή, ώστε να αποτελέσει τον επίσημο ύμνο του Παλαιστινιακού Κράτους όταν επιτευχθεί η επίσημή ίδρυσή του.

Στη συναυλία στο Σύνταγμα πήραν μέρος οι: «Ρωμιοσύνη», «Υπεραστικοί», Διονύσης Τσακνής, «Kollektiva», «Magic De Spell», «Κοινοί Θνητοί», Ρίτα Αντωνοπούλου και «Ρεβάνς».

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Εντυπωσιακό θέαμα στους αιθέρες του Φλοίσβου (Photos)

Κρήτη: Σεισμός τώρα στο Αρκαλοχώρι

Σίσσυ Χρηστίδου για βία ανηλίκων: «Είδαμε παιδιά με αίματα στην Κηφισιά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:51