search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Γιατί εκαντοντάδες ψάρια ξεπήδησαν απότομα στη στεριά σε Άνδρο και Κουφονήσια: Ειδικός εξηγεί (Videos)

07.11.2023 18:39
PSARIA
Screenshot

Το περίεργο φαινόμενο με τις σαρδέλες που βγήκαν απότομα στη στεριά στην Άνδρο εξήγησε ειδικός. Ο καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας ανέλυσε την συμπεριφορά τους με απλό τρόπο.

Όπως φαίνεται, τα μικρά ψάρια, κυνηγήθηκαν από κάποια μεγαλύτερα και έφτασαν μέχρι την άκρη της παραλίας, επειδή έχασαν τον προσανατολισμό τους. Στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τους θηρευτές τους, αντί να πάνε στον ανοιχτό πέλαγος πήγαν προς την ξηρά.

Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο Κουτσούμπα, καθηγητή Θαλάσσιας Βιολογίας του τμήματος Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που μίλησε στην ΕΡΤ, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν παρατηρείται συχνά αλλά δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο.

Μάλιστα, αντίστοιχο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες και στα Κουφονήσια, καθώς και στην Εύβοια, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού.

@giorgospsarros4

♬ πρωτότυπος ήχος – psarros

Όπως τόνισε, το φαινόμενο σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με άλλες καταστάσεις, όπως έκκληση αερίων κ.α. και δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: «Τι είναι αυτά που λένε; Αστειεύομαι με τα παιδάκια» είπε στον πατέρα του ο 30χρονος γυμναστής που συνελήφθη

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στο Πεδίον του Άρεως για κατοχή ναρκωτικών

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στον Άρειο Πάγο – Αναβλήθηκε η δίκη για την αναίρεση στο ελαφρυντικό Κορκονέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03