search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:37
MENU CLOSE

Μητσοτάκης προς Παλαιστίνιο πρωθυπουργό: Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

09.11.2023 12:36
mitsotakis_new

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Παλαιστίνιο ομόλογό του στο περιθώριο της Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους Αμάχους στη Γάζα, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Μοχαμάντ Ιμπραχίμ Σταγιέ, ότι «θα ήταν καλό να συναντηθούμε κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά πιστεύω ότι ήταν σημαντικό για την Ελλάδα να είναι εδώ. Θέλουμε να παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων στη Γάζα και θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες» και επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων για να υπάρξει σταθερή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Τόνισε, δε, την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και τους εμπλεκόμενους εταίρους για την πιθανότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, επανέλαβε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό. Επανέλαβε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών. Τέλος, σημείωσε ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής επισήμανε ότι «η πολιορκία της Γάζας είναι ένας αργός θάνατος για όλους, ειδικά για τους τραυματίες. Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και οι ιατρικές προμήθειες. Το κύριο μέλημά μας είναι πραγματικά να μπορέσουμε να περιθάλψουμε τους τραυματίες. Είναι αυτοί για τους οποίους μιλάτε, 26.000 άνθρωποι. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα επιβιώσουν. Νομίζω ότι η προτεραιότητά μας, εκτός από τα τρόφιμα και όλα τα άλλα ανθρωπιστικά ζητήματα, είναι και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο».

Παράλληλα, ωστόσο, σημείωσε ότι «για εμάς, όπως γνωρίζετε, το πιο σημαντικό είναι πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν θα το κάνουμε ή δεν θα χρησιμοποιηθεί ως τρόπος για να φύγουν οι άνθρωποι. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε τελείως, διότι γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Ισραήλ. Η πρόθεση των Ισραηλινών είναι να διώξουν όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο προαναγγελίας της διάσπασης με 1.300 υπογραφές από την Ομπρέλα – «Αδύνατη η αρμονική συνύπαρξη»

Το ΠΑΣΟΚ ζητά αποπομπή Άδωνι μετά τις δηλώσεις για τα Τέμπη

Σιβυλλική δήλωση Νίκου Παππά: «Έλαβα την επιστολή Δραγασάκη θα τοποθετηθώ για όλα στην Κεντρική Επιτροπή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:36