search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:27
MENU CLOSE

ΕΣΡ: «Βροχή» από καταγγελίες σε βάρος καναλιών και εκπομπών από το κόμμα Νίκη

15.11.2023 09:49
niki new

Για άνιση προβολή του κόμματος Νίκη από τα ΜΜΕ, απουσία κώδικα δεοντολογίας σε αυτά και ανεξέλεγκτη κρατική χρηματοδότηση δια μέσου της οποίας προωθείται η κυβερνητική γραμμή καθώς και για «απαράδεκτο τηλεοπτικό περιεχόμενο», μεταξύ του οποίου και ενότητες αστρολογίας σε πρωινές εκπομπές, επισημαίνοντας την «αδικαιολόγητη έκθεση ανηλίκων» κάνει αναφορά σε υπόμνημα- κατεβατό προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Νίκη.

Στο υπόμνημα του κόμματος το οποίο επέδωσε στην πρόεδρο του ΕΣΡ Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, γίνεται αναφορά για αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «γενικό σιωπητήριο».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «ακόμη και το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ που προσκλήθηκε στις 10/11/23 στα γραφεία μας και έλαβε με δικό του συνεργείο δηλώσεις μας για το επίκαιρο θέμα του κ. Μπελέρη, δεν πρόβαλλε τίποτα παρόλο που το δελτίο ειδήσεων έκανε αναφορά στο θέμα Μπελέρη.

Η ίδια εκκωφαντική απουσία της ΝΙΚΗΣ διαπιστώνεται στις ειδήσεις για τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά κανάλια».

Η Νίκη χαρακτηρίζει «πρωτάκουστη τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κατά τα τελευταία χρόνια», αναφέροντας ενδεικτικά τις λίστες «Πέτσα και Πλεύρη», τη «λίστα ΕΥΔΑΠ», τη «λίστα Ουκρανίας» και τη «λίστα ΕΚΑΒ».

Στο υπόμνημα γίνεται εκτενής αναφορά στο οπτικοακουστικό περιεχόμενο των ΜΜΕ, τονίζοντας την αδικαιολόγητη έκθεση ανηλίκων με τη Νίκη να κάνει λόγο ηθικό εκτροχιασμό.

«Η αγάπη στην πατρίδα, ο σεβασμός στην Ορθόδοξη πίστη και τους λειτουργούς της, η προστασία του ιερού θεσμού της οικογένειας ως κύτταρο του έθνους, η δημογραφική ανάπτυξη, η απρόσκοπτη σωματική, ψυχική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων, αποτελούν έννοιες που προστατεύονται από τον συνταγματικό νομοθέτη.

Αντί αυτών, είναι κοινός τόπος για την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι υπάρχει κάκιστη ποιότητα τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο ελληνικός λαός γίνεται ακατάπαυστα δέκτης τηλεοπτικού περιεχομένου γεμάτου από εθνομηδενισμό, χυδαία απαξίωση της Εκκλησίας μας -άλλοτε ως σπίλωση και άλλοτε ως διακωμώδηση-, αποϊεροποίηση της οικογένειας, προπαγανδισμό της υποκουλτούρας αφύπνισης (woke υποκουλτούρας), προκλητική αμφισβήτηση των χρηστών ηθών, αντιεπιστημονική άρνηση του βιολογικού φύλου, αδικαιολόγητη βία και πορνογραφία.

Το χειρότερο είναι η απροκάλυπτη έκθεση των ανύποπτων ανηλίκων στα παραπάνω», αναφέρει μεταξύ άλλων η Νίκη στο υπόμνημα της οποίας υπάρχει προσαρτημένο κείμενο με «καταγγελίες  και επισημάνσεις τηλεοπτικού περιεχομένου, διατυπωμένες κατά τα πρότυπα του πίνακα ηλεκτρονικής υποβολής καταγγελίας του Ε.Σ.Ρ., περιλαμβανομένων των «Milky Way», «Φόνοι στο καμπαναριό», Τραπ μουσικής (YouTube), Ωροσκοπίων (Αστρολογία/ πρωινές «ψυχαγωγικές» εκπομπές), «Ο πρώτος από εμάς», «Πράκτωρ 00Λεφτά», «Επιτόπου», «Η μάγισσα» κ.α.

Σημειώνουμε τέλος, ότι ασχέτως της ώρας τηλεοπτικής προβολής τους, η ελεύθερη διαθεσιμότητα ακατάλληλου υλικού (σειρών, ταινιών, εκπομπών κλπ) στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών καναλιών στο διαδίκτυο, χωρίς έλεγχο ηλικίας, σημαίνει την παραβίαση κάθε έννοιας σήμανσης καταλληλότητας των προγραμμάτων».

Διαβάστε επίσης

Μάθιου Πέρι: Μυστήριο με τον θάνατό του – Πότε θα μάθουμε με ακρίβεια την αιτία

Μανούσος Μανουσάκης: Η αντίδρασή του όταν είδε πρώτη φορά την Παπαχαραλάμπους για τους «Ψιθύρους Καρδιάς» (Video)

Σε δημοπρασία ρούχα και αντικείμενα του Prince

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:22