search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:24
MENU CLOSE

Παπαθανάσης: Υποχρεωτικά POS για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2024 (video)

15.11.2023 11:53
nikos_papathanasis_new

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους μίλησε το πρωί της Τετάρτης (15/11) ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024 θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν POS.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως από την αρχή του νέου έτους θα τρέξει κι ένα πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά του από τους επαγγελματίες.

«Δεν μπορεί όλο το βάρος της φορολόγησης να το σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το μέτρο για ελάχιστο φορολογητέοι εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών είναι ένα μέτρο φορολογικής δικαιοσύνης», τόνισε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μετά από 6 χρόνια δραστηριότητας, βγάζει λιγότερα από όσα κερδίζει ένας μισθωτός με το βασικό μισθό, θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη δουλειά που κάνει», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μείωσε το τέλος επιτηδεύματος έναν χρόνο νωρίτερα από όσο είχε δεσμευτεί ενώ επανέλαβε ότι θα το καταργήσει οριστικά μέσα στην τετραετία.

Τι είπε για την επιταγή ακρίβειας

Σχετικά με το μέτωπο της ακρίβειας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε ότι «από την πρώτη στιγμή παραδεχθήκαμε με ειλικρίνεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% του προβλήματος για τους καταναλωτές. Στον αντίποδα όμως επιχειρούμε και με έκτακτα μέτρα, όπως το Market Pass, αλλά και με μόνιμα μέτρα όπως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος να ελαφρύνουμε το βάρος για τους πολίτες, Επίσης ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους λειτουργεί στο μάξιμουμ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας».  

Τέλος, ερωτηθείς για την επιταγή ακρίβειας, παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού» και τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την κατάθεση του προϋπολογισμού τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών επιχειρήσεων

Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασαν τα 6,2 δισ. ευρώ οι προσφορές – Το προφίλ των επενδυτών

Φορολογικό νομοσχέδιο: Aναβαθμίστε το ακίνητό σας – με αποδείξεις – και κερδίστε έκπτωση φόρου έως 3.200 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:23