search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:33
MENU CLOSE

Καλιφόρνια: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν δύο μικρά λιοντάρια που έμειναν ορφανά (photos/video)

16.11.2023 11:23
lions_1611_1920-1080_new
credit: Oakland Zoo

Είναι φοβισμένα, αλλά σώθηκαν. Ο λόγος για δύο μικρά λιονταράκια, που έμειναν ορφανά όταν η μητέρα τους σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο 280, στην Καλιφόρνια.

Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Φύσης της αμερικανικής πολιτείας έστησε επιχείρηση σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου Oakland για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο μικρών, που αν έμεναν μόνα τους στην άγρια φύση είχαν ελάχιστες πιθανότητες να σωθούν.

Τρεις μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας τους, τα λιονταράκια εντοπίστηκαν λίγες δεκάδες μέτρα από το άψυχο σώμα της λιονταρίνας και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο για να τους παρασχεθεί φροντίδα.

«Η ομάδα μας θα φροντίσει τα λιονταράκια για να αποκατασταθεί η υγεία τους», διαβεβαίωσε η Άλεξ Χέρμαν, αντιπρόεδρος του Ζωολογικού Κήπου Oakland.

Τα δύο μικρά είναι θηλυκά και οι κτηνιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν η έλλειψη τροφής και νερού, στις μέρες που έμειναν μόνα τους.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Η νέα γενιά ηρώων που θυσίασε ένα κομμάτι του εαυτού της για την ελευθερία – Η συγκλονιστική φωτογράφιση για τη Vogue ua

Πόλεμος στην Γάζα: Το Ισραήλ «χτύπησε» το σπίτι του αρχηγού της Χαμάς – H στιγμή του βομβαρδισμού (video)

Κολομβία: Μητέρα δυο παιδιών σκοτώνεται από κεραυνό σε παραλία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:31