search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:55
MENU CLOSE

Κολομβία: Μητέρα δυο παιδιών σκοτώνεται από κεραυνό σε παραλία (video)

16.11.2023 08:47
KOLOMVIA.KERAVNOS

Μια γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, έχασε τη ζωή της στην παραλία Boquilla στην πόλη Cartagena της Κολομβίας όταν την χτύπησε κεραυνός. Η άτυχη Froilanis Maireth Rivas Román έπεσε κάτω αμέσως και πέθανε ακαριαία μόλις την χτύπησε ο κεραυνός ενώ την τραγική στιγμή κατέγραψε τυχαία  μια άλλη γυναίκα με το κινητό της.

Η 34χρονη γυναίκα εθεάθη να περπατά κατά μήκος της ακτογραμμής με τα πλάνα να δείχνουν μια μεγάλη αστραπή να τη χτυπά. Δίπλα της ήταν ένας αστυνομικός που τρόμαξε από τον δυνατό θόρυβο και δεν έχει δει τη γυναίκα. Ένας άλλος παραθεριστής πέφτει στην άμμο σε κατάσταση σοκ και στη συνέχεια τρέχει να βοηθήσει τη γυναίκα η οποία πέθανε επί τόπου από ηλεκτροπληξία.

Η Román επισκεπτόταν την παραλία Boquilla στην Κολομβία με μέλη της οικογένειάς της. Η Froilanis αφήνει πίσω της έναν γιο και μια κόρη και μοιραζόταν συχνά αναρτήσεις με τα δύο της παιδιά στο Facebook. Είχε επίσης τη δική της εταιρεία ρούχων την οποία διαφημίζει στο Instagram.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό είναι μία στο ένα εκατομμύριο, ωστόσο σχεδόν το 90% των θυμάτων επιβιώνει. Στην Κολομβία οι θάνατοι από κεραυνούς λόγω των καιρικών συνθηκών είναι πολλοί.

Σύμφωνα με το Βιομηχανικό Πανεπιστήμιο του Σανταντέρ, ο μεγάλος αριθμός βουνών και οι ανοικτές πεδιάδες της χώρας την καθιστούν επιρρεπή την περιοχή σε ηλεκτρικές εκκενώσεις. Το πανεπιστήμιο ανέφερε: «Η Κολομβία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα κεραυνών στον κόσμο, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των θανάτων και των τραυματισμών εξαιτίας του φαινομένου αυτού, ιδίως στις αγροτικές περιοχές».

Διαβάστε επίσης:

Επελαύνει ο… «πολιτισμός»: Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν το κοινοβούλιο της Γάζας, αφού έβγαλαν selfie

Υπάρχουν δεινόσαυροι σε άλλους πλανήτες; Ναι, μπορεί, λένε οι επιστήμονες!

Προς συμφωνία Χαμάς – Ισραήλ για απελευθέρωση 50 ομήρων και τριήμερη κατάπαυση πυρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:55