search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Επελαύνει ο… «πολιτισμός»: Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν το κοινοβούλιο της Γάζας, αφού έβγαλαν selfie

15.11.2023 16:37
gaza-stratos-koinovoulio

Η τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μέρος μιας «ευρύτερης μάχης μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας» που καθοδηγείται από έναν «άξονα τρόμου», είχε πει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, πριν λίγες ημέρες, μετά τη συνάντηση που είχε με όλους τους πρέσβεις που βρίσκονται στη χώρα. Σήμερα ο ισραηλινός στρατός έσπευσε να το επιβεβαιώσει ανατινάζοντας το κοινοβούλιο της Γάζας, εκεί όπου έβγαλαν φωτογραφία πριν δύο 24ωρα.

Μια εικόνα που κυκλοφόρησε την Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani του IDF μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας, αφού κατέλαβαν το κτίριο. Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου εξυπηρετούσε τους νομοθέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε την ίδια ημέρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς ο πόλεμος με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Σήμερα, Τετάρτη, ο στρατός του Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας έτσι άλλο ένα χτύπημα στη… «βαρβαρότητα» (;), την οποία έχει δεσμευτεί ότι θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη, κάνοντας πραγματικότητα τη δέσμευσή του να καταστρέψει οτιδήποτε υπάρχει στην περιοχή.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε νωρίτερα τον στρατό του Ισραήλ ότι «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο εξαπολύοντας στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, ενώ η Ιορδανία εκτίμησε ότι η «σιωπή» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιτρέπει «τη βαρβαρότητα».

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε λόγο για «πόλεμο ενάντια στην ύπαρξη των Παλαιστινίων». Στην ανακοίνωση το παλαιστινιακό υπουργείο ζήτησε «τη διεθνή παρέμβαση για την προστασία των αμάχων» στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Λαμπεντούζα: Άφιξη 1.200 μεταναστών και προσφύγων σε ένα 24ωρο – «Ασφυξία» στο κέντρο κράτησης (video)

Ζευγάρι θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του Last Christmas και να το «σβήσει από τον χάρτη» (photo/video)

Κολοράντο: Σκύλος έμεινε επί δέκα εβδομάδες δίπλα στο άψυχο σώμα του 71χρονου αφεντικού του (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:10