search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:35
MENU CLOSE

Κολοράντο: Σκύλος έμεινε επί δέκα εβδομάδες δίπλα στο άψυχο σώμα του 71χρονου αφεντικού του (Photos)

15.11.2023 12:54
skili

Ο Ρικ Μουρ ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου, παρέα με το αγαπημένο του τζακ ράσελ τεριέ, τον Φίνι, για να κατακτήσει την κορυφή Μπλακχιντ, στο όρος Σαν Χουάν του Κολοράντο, σε υψόμετρο περίπου 3.300 μέτρων.

Αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Όταν αναφέρθηκε η εξαφάνισή του στις αρχές, ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του 71χρονου ορειβάτη.

Όμως επί δέκα εβδομάδες δεν είχε εντοπιστεί κανένα ίχνος του. Ώσπου τελικά στις 30 Οκτωβρίου ένας κυνηγός είδε τυχαία το άψυχο σώμα του Ρικ Μουρ, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της κορυφής Μπλάκχιντ.

Δίπλα στον νεκρό ορειβάτη βρισκόταν το πιστό σκυλί του

Οι διασώστες που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι δίπλα στον νεκρό ορειβάτη βρισκόταν το πιστό σκυλί του, που είχε καταφέρει να επιβιώσει στην άγρια φύση.

Όπως ανέφεραν οι εθελοντές διασώστες της ομάδας Taos στη σελίδα τους στο Facebook ο Φίνι ήταν εμφανώς αδυνατισμένος, αλλά σε σχετικά καλή κατάσταση και δεν απομακρυνόταν από το άψυχο σώμα του Ρικ Μουρ.

«Μας έπιασαν κλάματα με την αφοσίωση αυτού του σκύλου», δήλωσε η Ντελίντα Βαν-Μπράιγτιν, εκπρόσωπος της ομάδας Taos.

Η διασώστρια είχε πάρει μέρος σε αποστολές εντοπισμού του ορειβάτη, αλλά οι έρευνες εστιάζονταν στη δυτική πλευρά του βουνού, όπου βρίσκεται και το πάρκινγκ όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του ο Ρικ Μουρ.

Έπινε νερό από πηγές

Η Βαν Μπράιγτιν εξέφρασε τον θαυμασμό της για την αφοσίωση του τζακ ράσελ τεριέ που συνόδευε τον ορειβάτη. Κατά την εκτίμησή της κατάφερε να επιβιώσει στο βουνό πίνοντας νερό από πηγές και κυνηγώντας μικρά ζώα.

Ο Ράσελ Χάρτσταϊν, εκπαιδευτής σκύλων, λέει πως δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται τόση αφοσίωση ενός σκυλιού στον ιδιοκτήτη του. «Μερικές φορές γίνονται αφοσιωμένα μέχρι θανάτου», είπε στο CNN.

Ειδικά για την ράτσα τζακ ράσελ τεριέ, είπε πως έχουν την ικανότητα από τη φύση τους να κυνηγούν μικρά ζώα και έτσι μπορούν να επιβιώνουν στην άγρια φύση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ορειβάτης βρίσκεται νεκρός και δίπλα του, εντοπίζεται το πιστό σκυλί του.

Τον περασμένο Μάιο είχε χαθεί ο 74χρονος ορειβάτης Ντόναλντ Χέις, σε ορεινή περιοχή στο Πρέσκοτ της Αριζόνα και όταν εντοπίστηκε, δίπλα του ήταν ο αγαπημένος του σκύλος.

Η σορός του Χέις βρέθηκε μέσα σε λασπώδες έδαφος και το σκυλί του ήταν εκεί, πιθανότατα χωρίς να έχει εγκαταλείψει ούτε στιγμή τον ορειβάτη.

Διαβάστε επίσης

Μπάρι: Χειμερινή απόδραση στην πόλη – διαμάντι της Αδριατικής

Βραζιλία: Ρεκόρ ζέστης με 58,5° βαθμούς Κελσίου στο Ρίο

Μάθιου Πέρι: Μυστήριο με τον θάνατό του- Πότε θα μάθουμε με ακρίβεια την αιτία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:28