search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:11
MENU CLOSE

O ισραηλινός στρατός φωτογραφίζεται μέσα στο Κοινοβούλιο της Γάζας – Έτοιμη η Χαμάς να απελευθερώσει 70 ομήρους για πενθήμερη εκεχειρία

13.11.2023 21:29
gaza-stratos-koinovoulio

Μια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani του IDF μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας, αφού κατέλαβαν το κτίριο.

Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου εξυπηρετεί τους νομοθέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Η Χαμάς «έχασε τον έλεγχο στη Γάζα»

Η Χαμάς «απώλεσε τον έλεγχο στη Γάζα» και οι μαχητές της «φεύγουν προς τα νότια» υποστήριξε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς ο πόλεμος με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του.

Άμαχοι «λεηλατούν τις βάσεις της Χαμάς» και «δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση (σ.σ. της Χαμάς)» που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος σφυροκοπείται αδιάκοπα από το Ισραήλ, διαβεβαίωσε ο υπουργός σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια.

Εντωμεταξύ, η Χαμάς δήλωσε στην ομάδα των μεσολαβητών ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει έως και 70 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, εφόσον κηρυχθεί πενθήμερη εκεχειρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Η εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας παντού στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μια Ισραηλινή στρατιωτίνα που ήταν μεταξύ των ομήρων σκοτώθηκε στις 9 Νοεμβρίου από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Νετανιάχου προς Ισραηλινούς στρατιώτες: «Είναι ένας πόλεμος μέχρι το τέλος. Αν δεν τους τελειώσουμε, θα επιστρέψουν»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε ένα τάγμα του ισραηλινού στρατού τη Δευτέρα ότι ο τρέχων πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα θα είναι ένας «πόλεμος μέχρι το τέλος» και όχι ένας ακόμη γύρος μαχών.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με στρατιώτες που ανήκουν στο τάγμα πεζικού Caracal της ισραηλινής αμυντικής δύναμης κοντά στα σύνορα της Γάζας και τους είπε ότι «αν δεν τους τελειώσουμε [τη Χαμάς], θα επιστρέψουν».

Επαίνεσε τις ενέργειες του στρατού κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας «Αυτό που κάνατε εδώ – αποφασίσατε την κατεύθυνση της μάχης – [ήταν] ένα ασυνήθιστο επίτευγμα, πραγματικά τρομερό.

«Το να αντιστρέψουμε τον αγώνα από τη χειρότερη δυνατή κατάσταση σημαίνει πολλά», είπε ο Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Κατεβαίνει υποψήφιος ο «σαμάνος QAnon»

EE: Καταδίκη της Χαμάς «που χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ασπίδες» και προτροπή για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» από το Ισραήλ

Από… λάθος η εμπλοκή του Αντόνιο Κόστα σε σκάνδαλο; – Για συνωνυμία μιλά η υπεράσπιση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:07