search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:09
MENU CLOSE

Νετανιάχου: «Η σύγκρουση αυτή είναι μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας»

06.11.2023 19:02
bibi

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με όλους τους πρέσβεις που βρίσκονται στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είπε ότι η τρέχουσα σύγκουση είναι μέρος μιας «ευρύτερης μάχης μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας» που καθοδηγείται από έναν «άξονα τρόμου».

Παράλληλα προειδοποίησε πως «αν η Μέση Ανατολή “πέσει” στον “άξονα του τρόμου”, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη».

«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου», δήλωσε. «Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη».

Ο Νετανιάχου επίσης δήλωσε ότι «αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στους ανθρώπους της Γάζας ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας».

Χαμάς: Το Ισραήλ διαδίδει ψέματα για τα νοσοκομεία της Γάζας

Η Χαμάς κατηγόρησε νωρίτερα το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα για νοσοκομεία. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό, λέγοντας ότι:

«Ο ισραηλινός στρατός υφίσταται στρατιωτικές αποτυχίες στο πεδίο και συνεχίζει να διαδίδει ψέματα.
Επιδιώκει να καταστρέψει τον ιατρικό τομέα για να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους. Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ ότι νοσοκομεία χρησιμοποιούνται ως βάσεις εκτόξευσης πυραύλων είναι παράλογοι», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η είσοδος σε μια υποτιθέμενη σήραγγα κοντά στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο είναι μια τρύπα παροχής καυσίμου» απορρίπτοντας τον ισχυρισμό των Ισραηλινών ότι πρόκειται για τούνελ στο οποίο κρύβονται μαχητές της Χαμάς.

«Η αποτυχία που υπέστη ο εχθρός στις 7 Οκτωβρίου δεν καλύπτεται με ψέματα», πρόσθεσε ενώ κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη «να επισκεφθούν νοσοκομεία για να εξακριβώσουν τα ψέματα του Ισραήλ».

«Βρώμικα παιχνίδια»

Βολές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίες έχουν «βρώμικα σχέδια» για τη Γάζα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, σε μία προσπάθεια να διεθνοποιήσει την κρίση στην περιοχή της Γάζας και του Ισραήλ.

«Προειδοποιούμε όλα τα μέρη, αν θέλουν να κάνουν κάτι στον λαό μας… ο μεγάλος παλαιστινιακός λαός μας δεν θα το δεχτεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της Χαμάς και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ έχουν βρώμικα σχέδια. Ο λαός της Γάζας δεν θα σιωπήσει εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει τη συνεργασία με τους κατακτητές».

«Θέλουμε μια ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν, χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου» όσους πιστεύουν ότι η Χαμάς θα καταστραφεί: «Η Χαμάς θα είναι νικητής στον πόλεμο με το Ισραήλ. Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές. Μένουμε ακλόνητοι και ο εχθρός θα υποστεί μεγάλες απώλειες».

Διαβάστε επίσης:

Ακτιβιστές έσπασαν την κορνίζα πίνακα του Βελάθκεθ στην Πινακοθήκη του Λονδίνου (Video)

Sky News: 0… στα 3 για τον Μπλίνκεν –  Απέτυχε και στους τρεις στόχους στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή διοικητής τάγματος της Χαμάς – Κατέστρεψαν οι Ισραηλινοί ηλιακά πάνελ νοσοκομείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:06