search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:27
MENU CLOSE

Ακτιβιστές έσπασαν την κορνίζα πίνακα του Βελάθκεθ στην Πινακοθήκη του Λονδίνου (Video)

06.11.2023 18:25
just stop oil

Δύο ακτιβιστές για το κλίμα από την ομάδα Just Stop Oil συνελήφθησαν αφού έσπασαν το γυαλί που προστατεύει έναν διάσημο πίνακα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της πόλης.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Just Stop Oil στο X δείχνει τους ακτιβιστές να φορούν λευκά μπλουζάκια που αναγράφουν Just Stop Oil και να σπάνε με σφυριά το γυαλί προστασίας του πίνακα «Rokeby Venus» του 17ου αιώνα του Ντιέγκο Βελάθκεθ.

Η ομάδα Just Stop Oil, η οποία επιδιώκει η βρετανική κυβέρνηση να σταματήσει νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, είπαν ότι οι ακτιβιστές πέταξαν δύο κουτιά σούπας ντομάτας Heinz πάνω από την ελαιογραφία την Παρασκευή.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα για εγκληματική ζημία και σοβαρή παράβαση.

Ο συγκεκριμένος πίνακας είχε προηγουμένως καταστραφεί σε μια πράξη διαμαρτυρίας από τη σουφραζέτα Mary Raleigh Richardson το 1914.

Η Εθνική Πινακοθήκη ανέφερε στο X ότι η αίθουσα εκκενώθηκε από τους επισκέπτες και αμέσως κλήθηκε η αστυνομία.

«Ο πίνακας αφαιρείται τώρα από την έκθεση, ώστε να εξεταστεί από συντηρητές», αναφέρεται στην ίδια ανάρτηση.

Η ομάδα Just Stop Oil έχει βάλει στο στόχαστρο πολλά έργα τέχνης τα τελευταία χρόνια, όπως τα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ένα αντίγραφο του «Μυστικού δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι και το «Κορίτσι με μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Γιοχάνες Βερμέερ.

Η ομάδα ακτιβιστών έχει επίσης διακόψει αρκετές μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στην Αγγλία φέτος, όπως το Open Championship του γκολφ, το Wimbledon, καθώς και μια παράσταση του μιούζικαλ Les Misérables.

Διαβάστε επίσης:

Κέντρα παραμονής παράτυπων μεταναστών στην Αλβανία θα δημιουργήσει η Ιταλία

Sky News: 0… στα 3 για τον Μπλίνκεν –  Απέτυχε και στους τρεις στόχους στην περιοδεία του στη Μέση Ανατολή

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή διοικητής τάγματος της Χαμάς – Κατέστρεψαν οι Ισραηλινοί ηλιακά πάνελ νοσοκομείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:12