search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:51
MENU CLOSE

Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή διοικητής τάγματος της Χαμάς – Κατέστρεψαν οι Ισραηλινοί ηλιακά πάνελ νοσοκομείου

06.11.2023 16:31
gaza exrixi

Οι υπηρεσίες ασφαλείας IDF και Shin Bet ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος Deir al-Balah της Χαμάς Wa’il Asfa σε αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Κυριακής.

Μαζί με άλλους διοικητές, ο Asfa συμμετείχε στην αποστολή που εισέβαλε σε ισραηλινό έδαφος στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και σχεδίασε άλλες επιθέσεις μετά από αυτήν. Ο Asfa φυλακίστηκε στο Ισραήλ τα έτη 1992-1998, για τη συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών οικισμών, και ενεπλάκη όλα αυτά τα χρόνια σε πρόσθετες τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσαν ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera και το ραδιόφωνο Al Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει στο στόχαστρο ένα σύστημα ηλιακών πάνελ σε ένα κτίριο στο νοσοκομειακό συγκρότημα αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Όπως υποστήριξε ο IDF, «ένα κέντρο ελέγχου της Χαμάς λειτουργεί εντός του νοσοκομείου αλ Σίφα, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών, για τη ρίψη ρουκετών και για την κατεύθυνση των τρομοκρατών της Χαμάς».

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνος «συνωστισμός» αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή: Έστειλαν και πυρηνικό υποβρύχιο, πανηγυρίζει το Ισραήλ

Ουκρανία: Ρήγμα στις σχέσεις Ζελένσκι-στρατού – Πιέσεις στο Κίεβο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα (videos)

Κάστρο του Λιντς: Ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο της Νάρνια (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:51