search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Επικίνδυνος «συνωστισμός» αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή: Έστειλαν και πυρηνικό υποβρύχιο, πανηγυρίζει το Ισραήλ

06.11.2023 15:52
ipovruxio-usa-1-new

Την ώρα που το Ισραήλ ισοπεδώνει την Γάζα δολοφονώντας αμάχους και στη Δυτική όχθη κλιμακώνονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με συλλήψεις και τρομοκρατία, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν συγκεντρώνοντας δυνάμεις στην περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός χαιρέτισε την ανάπτυξη αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου.

Ο αμερικανικός στρατός υποστηρίζει ότι πρόκειται για μήνυμα αποτροπής που απευθύνεται στους αντιπάλους της περιοχής καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να αποφύγει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Παρά τις σαφείς αποστάσεις που κράτησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ την Παρασκευή, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο στρατό στην περιοχή. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή ότι ένα υποβρύχιο κλάσης Οχάιο εισέρχεται στην περιοχή ευθύνης της και μφάνισε μία φωτογραφία να περνά την διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Ο στρατός, σπάνια ανακοινώνει τις κινήσεις ή τις επιχειρήσεις του στόλου των υποβρυχίων. Αντίθετα, τα υποβρύχια λειτουργούν με σχεδόν πλήρη μυστικότητα, ως μέρος της αμερικανικής «πυρηνικής τριάδας», μαζί με σιλό διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Το υποβρύχιο, το οποίο δεν κατονομάζεται, ενώνεται με μια σειρά από άλλες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει δύο αεροπλανοφόρα, το USS Gerald Ford και το USS Dwight D. Eisenhower, στη Μεσόγειο και πάρα πολλά αεροσκάφη στην βάση της Σούδας.

Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν στους μαχητές της Χαμάς στις υπόγειες σήραγγες και τα μπούνκερ τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφού έχουν πλέον απομονώσει την περιοχή με στρατεύματα και άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Τώρα θα αρχίσουμε να συγκλίνουμε σ’ αυτούς», είπε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ. «Όταν λέω ‘να συγκλίνουμε σ’ αυτούς’, αυτό θα γίνει στην επιφάνεια του εδάφους και θα γίνει επίσης και κάτω από το έδαφος».

Ο ίδιος καλωσόρισε ακόμα σήμερα την ανάπτυξη ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στην περιοχή, η οποία ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή.

«Είναι πάντα καλή είδηση να βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί φέρνουν περισσότερα στοιχεία», δήλωσε ο Χεχτ στους δημοσιογράφους.

«Το θεωρούμε αυτό ένα είδος παράγοντα αποτροπής, σταθεροποίησης στην περιοχή», πρόσθεσε ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σε κλίμα ψυχρότητας και χωρίς κοινές δηλώσεις η συνάντηση Μπλίνκεν με Φιντάν – Η… παραλίγο αγκαλιά που «είδε» το CNN Turk (photos/videos)

Ουκρανία: Ρήγμα στις σχέσεις Ζελένσκι-στρατού – Πιέσεις στο Κίεβο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα (videos)

Κάστρο του Λιντς: Ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο της Νάρνια (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40