search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:22
MENU CLOSE

Κάστρο του Λιντς: Ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο της Νάρνια (photos/video)

06.11.2023 10:51
Leeds-Castle-Kent

Έχει ιστορία 900 ετών και είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές ατραξιόν για τα Χριστούγεννα στη Βρετανία, καθώς προσελκύει παιδιά και ενήλικες, που μπορούν να πάρουν μέρος σε παιχνίδια και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια .

Το κάστρο του Λιντς, στο Μέιντστοουν του Κεντ χτίστηκε ως οχυρό του βασιλιά Ερρίκου VIII και αποκαλείται «το κάστρο των βασιλισσών» και «η βασίλισσα των κάστρων». Κι αυτό γιατί εκεί διέμεναν επτά βασίλισσες στη διάρκεια του Μεσαίωνα, μεταξύ των οποίων η Ελεονώρα της Καστίλης, η βασίλισσας Ισαβέλλα, η Φιλίππα του Χάινχαλτ, η βασίλισσα Άννα της Βοημίας, η Ιωάννα της Ναβάρας, η Κατρίν ντε Βαλουά και η Κατρίν της Αραγωνίας.

Επίσης η βασίλισσα Ελισάβετ Ι, φυλακίστηκε στο κάστρο αυτό πριν από την ενθρόνισή της. Στο ίδιο κάστρο έμεινε επίσης ο βασιλιάς Ερρίκος VIII, ενώ ο βασιλιάς Γεώργιος ΙΙΙ και η σύζυγός του βασίλισσα Σάρλοτ, το επισκέπτονταν τακτικά. Τελευταία ιδιοκτήτρια του κάστρου ήταν η Αγγλο-αμερικανίδα Λέιντι Μπέιλι, η οποία το μεταμόρφωσε σε χώρο συγκεντρώσεων και γιορτών.

Το κάστρο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το 1976 και έκτοτε δέχεται επισκέπτες. Υπάρχουν αρκετά δωμάτια που προσφέρονται για εξερευνήσεις στο κάστρο, μεταξύ των οποίων μία βιβλιοθήκη, μία τραπεζαρία, ένα δωμάτιο παιχνιδιών, ένα δωμάτιο ανάγνωσης και γραφής, ένα σαλόνι της δεκαετίας του 1930 και αρκετά δωμάτια για ζωγραφική και βεβαίως τα υπνοδωμάτια.

Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τη μέρα τους εξερευνώντας τους τεράστιους κήπους του κάστρου, ενώ παράλληλα διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες , όπως η Χριστουγεννιάτικη Εμπειρία και άλλες θεματικές ενότητες.

Φέτος, από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι την 1 η Ιανουαρίου, το κάστρο θα περιμένει τους επισκέπτες που θέλουν να δραπετεύσουν στον μαγικό κόσμο της Νάρνια. Για την προσεχή χριστουγεννιάτικη περίοδο το κάστρο του Λιντς θα «φιλοξενήσει» τον κόσμο που περιγράφει ο συγγραφέας Κλάιβ Στέιπλς Λιούις στο περίφημο έργο του Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα, από τα Χρονικά της Νάρνια.

Οι επισκέπτες θα συναντήσουν τους βασικούς ήρωες του βιβλίου, όπως ο κύριος Τούμους, ο Ασλάν και η Λευκή Μάγισσα και για την περίσταση θα δημιουργηθούν αρκετά σκηνικά, όπως ένα χιονισμένο δάσος.

Στις γιορτινές ατραξιόν περιλαμβάνεται ένα καρουζέλ, καταστήματα γρήγορου φαγητού και ο διάκοσμος με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, που συνοδεύονται από την ανάλογη μουσική.

Τα εισιτήρια εισόδου στο κάστρο κοστίζουν 30 λίρες για τους ενήλικες και 22,50 λίρες για τα παιδιά και προαγοράζονται διαδικτυακά.

Το κάστρο του Λιντς προσφέρει επίσης ορισμένα υπνοδωμάτια για τη φιλοξενία επισκεπτών, στα οποία έχουν διαμείνει κατά καιρούς μέλη της βασιλικής οικογένειας και διασημότητες του Χόλυγουντ. Το ενδιαφέρον για τα υπνοδωμάτια είναι μεγάλο, γι αυτό υπάρχει λίστα αναμονής.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» (Video)

Την… πλάτη του Τραμπ βλέπει ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – «Πληρώνει» (και) τη στήριξη στο Ισραήλ

Γάζα: 79 οι νεκροί εργαζόμενοι του ΟΗΕ – «Αρκετά! Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:22