search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:38
MENU CLOSE

Τουρκία: Σε κλίμα ψυχρότητας και χωρίς κοινές δηλώσεις η συνάντηση Μπλίνκεν με Φιντάν – Η… παραλίγο αγκαλιά που «είδε» το CNN Turk (photos/videos)

06.11.2023 13:13
blinken_fidan_new

Χωρίς να γίνουν από κοινού δηλώσεις τελείωσε η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Βασικό θέμα στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και 40 λεπτά, ήταν οι εξελίξεις στη Γάζα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αντονι Μπλίνκεν έφυγε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναχωρήσει αμέσως για το Τόκιο.

Η ψυχρότητα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι εμφανής μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή και τη στήριξη τους στο Ισραήλ. Για την τουρκική πλευρά σημείο τριβής είναι και η αμερικανική στήριξη στις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» που απαρτίζονται κυρίως από Κούρδους πολιτοφύλακες.

Σύμφωνα με το CNN Turk ο Άντονι Μπλίνκεν προσπάθησε να αγκαλιάσει τον Τούρκο ομόλογό του με τον Χακάν Φιντάν να κάνει μια κίνηση και να «κόβει» την πρόθεση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Ωστόσο το συμπέρασμα του τουρκικού μέσου ενημέρωσης δεν φαίνεται να προκύπτει σαφώς από το βίντεο:

Ενδεικτική της ψυχρότητας ωστόσο, ήταν η χθεσινοβραδυνή χαμηλού επιπέδου υποδοχή του Αντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, όπου τον υποδέχτηκε από τουρκικής πλευράς ο αντινομάρχης Αγκυρας Ναμίκ Κεμάλ Ναζλί και η διευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδια για τις διμερείς πολιτικές σχέσεις, πρέσβειρα Γιαπράκ Μπαλκάν, επισημαίνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος (Yeni Safak, Aksam, Yeni Akit).

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι για «υποκίνηση σε τρομοκρατία» (Video)

Την… πλάτη του Τραμπ βλέπει ο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις – «Πληρώνει» (και) τη στήριξη στο Ισραήλ

Γάζα: 79 οι νεκροί εργαζόμενοι του ΟΗΕ – «Αρκετά! Αμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:34