search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:32
MENU CLOSE

«Ελαφρύ»… άδειασμα Μαρινάκη σε Σκρέκα για προσφορές «1+1»: Δεν καταργούνται, ελέγχουμε την αγορά για ανατιμήσεις

16.11.2023 14:15
pavlos marinakis

«Άδειασε», αλλά… ελαφρώς, τον υπουργό Ανάπτυξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των προσφορών «1+1 δώρο» σε διάφορα προϊόντα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές “1+1”, ούτε κάποια άλλη προσφορά, ούτε θα μπορούσε η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο με τον οποίο η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της και τον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «κι εμείς στο σπίτι μας προτιμούμε τα προϊόντα “1+1”, είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω τι θα γίνει όταν γυρίσω σπίτι με τη γυναίκα μου, αν γινόταν κάτι τέτοιο – που δεν θα γίνει».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «είναι άλλο πράγμα ο έλεγχος που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το αν πράγματι αυτές οι προσφορές είναι πραγματικές. Γιατί υπάρχει κάποιες φορές η πρακτική να βάζουμε κάτι σε προσφορά, αλλά πριν το βάλουμε σε προσφορά, να υπάρχει μια σχετική ανατίμηση. Αυτό είναι κάτι που ελέγχεται και αποτελεί και μέρος των προστίμων», επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «έχουν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα αυτές οι κινήσεις της ΔΗΜΕΑ», καθώς, όπως είπε, «ενημερωθήκαμε ότι μία από τις δύο εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, την ακριβώς επόμενη μέρα ενέταξε 50 νέους κωδικούς στο πρόγραμμα σταθερά χαμηλή τιμή για έξι μήνες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «οι κωδικοί αυτοί όλο και πλησιάζουν το δεύτερο μεγάλο στόχο, γεμίζουν τα ράφια, για να έχουν τη δυνατότητα οι καταναλωτές σε πολύ διαφορετικά αναγκαία προϊόντα να αγοράζουν με τουλάχιστον κατά 5% χαμηλότερη τιμή και τουλάχιστον για ένα εξάμηνο τα προϊόντα αυτά», ενώ κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφερόμενος στα νέα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, σημείωσε ότι «όπου διαπιστώνονται παρανομίες, θα επιβάλλονται πρόστιμα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας».

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είχε πει ότι «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών είτε κατά μόνας είτε 1+1 να είναι για μία περίοδο μίας εβδομάδας. Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να στοκάρει με προϊόντα. […] Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα», προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. […]  Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ για έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Η κυβέρνηση τα αρπάζει από τους φτωχούς και πετάει ψίχουλα στους φτωχότερους

ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο πόλεμος για το μαξιλάρι των 37 δισ. – Καρφιά Καρτερού για Κασσελάκη, αυτοκριτική Δραγασάκη

Βίτσας: Περιμένουμε η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει από την μέγγενη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έχουμε καταλήξει σε όνομα για το νέο κόμμα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:32