search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:02
MENU CLOSE

Υπουργείο Ανάπτυξης: Φρένο στις προσφορές «1+1 δώρο» στα σούπερ μάρκετ

15.11.2023 17:40
AKRIBEIA_SUPER_MARKET
Eurokinissi

Φρένο στις προωθητικές προσφορές στα σούπερ μάρκετ μέσω ορισμού ανώτατου ποσοστού όγκου αλλά και αξίας του προϊόντος που θα επιτρέπεται να πωλείται υπό καθεστώς προσφοράς, εξετάζει να βάλει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το υπουργείο επιχειρεί με αυτό το μέτρο να επιτύχει τρεις στόχους: πρώτον, οι μειώσεις στις τιμές να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα, δεύτερον, ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει πιο εύκολα σύγκριση τιμών μεταξύ προϊόντων αλλά και μεταξύ αλυσίδων και, τρίτον, να επιτύχει μεγαλύτερη διαφάνεια τόσο στον καθορισμό των τιμών όσο και στις σχέσεις μεταξύ προμηθευτών και λιανεμπόρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο, στους προμηθευτές και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το υπουργείο επικαλούμενο στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου το 70% σε αξία των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ πωλείται υπό κάποιο καθεστώς προωθητικής ενέργειας, θεωρεί ότι ουσιαστικά οδηγεί σε παραπλάνηση τον καταναλωτή. Μάλιστα οι καταναλωτές, νομίζοντας ότι οι προσφορές π.χ. του τύπου «1+1 δώρο» τους συμφέρουν, φτάνουν συχνά να αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που πραγματικά χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτογενές πλεόνασμα 6 δισ. ευρώ το 10μηνο, παράθυρο για έκτακτη ενίσχυση

Πρόστιμο 1.672.000 ευρώ σε Johnson & Johnson και Colgate για «αθέμιτη κερδοφορία»

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Σφίγγει ο κλοιός για τα Airbnb – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:00