search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 17:13
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Θορυβημένη η κυβέρνηση για τα δημοσκοπικά ευρήματα – Επικοινωνιακή εκστρατεία από τον πρωθυπουργό

20.11.2023 08:30
mitsotakis

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη να δώσει εξηγήσεις γιατί στην Ελλάδα η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να καλπάζει, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση. Γι’ αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος να την αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άλλωστε το βαρύ χαρτί της κυβέρνησης την στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά το θέμα της ακρίβειας εμφανίζεται σταθερά στην πρώτη θέση και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά.

Παράλληλα οι πολίτες -τέσσερεις μόνο μήνες μετά την επανεκλογή της ΝΔ- εμφανίζονται απογοητευμένοι από την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία κυρίως σχετίζεται με την ακρίβεια.

Γεννάται βέβαια ένα θέμα για το πώς βλέπουν στο Μαξίμου τους χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα των κινήσεων, που κάνει ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, αλλά στην παρούσα φάση το συγκεκριμένο θέμα πολιτικής διαχείρισης, πάει για πιο μετά.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί και πάλι το Σάββατο ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Η κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσεται στον επικοινωνιακό σχεδιασμό που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να διαμηνύσει στους πολίτες ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγξει τις τιμές στα προϊόντα. Και αυτό γιατί τα μηνύματα που φτάνουν από τους βουλευτές του κυβερνώντες κόμματος είναι ότι οι πολίτες δεν δυσανασχετούν μόνο με την ακρίβεια αυτή καθαυτή, αλλά θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αποφασιστικές κινήσεις για να ελέγξει την φρενήρη αύξηση των τιμών.

Κενό γράμμα οι διαβεβαιώσεις για ελέγχους

Τα όσα λέει η κυβέρνηση για τους ελέγχους μοιάζουν κενό γράμμα. Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχουν 50 εργαζόμενοι την στιγμή που θα έπρεπε να είναι 150. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι έχουν εγκριθεί 20 προσλήψεις οι οποίες εκκρεμούν 2 χρόνια.

Όλα αυτά δείχνουν ότι, παρά τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, το θέμα των ελέγχων αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ.

Ο πρωθυπουργός πάντως στην καθιερωμένη του ανάρτηση στο διαδίκτυο για τον απολογισμό της εβδομάδας έγραψε χθες ότι «η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι τα μέτρα προσωρινού και επιδοματικού χαρακτήρα», τονίζοντας ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Θα προστατεύσουμε τους πολίτες από όσους νομίζουν ότι θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Επεσήμανε ακόμα ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ -μόνο τις τελευταίες ημέρες μπήκαν πρόστιμα 1,6 εκ. ευρώ σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη καλούν την ομάδα Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει τη στάση της, αλλιώς «δεν έχει τσίπα, αναζητά πώς θα πλήξει το κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική σύσκεψη των 6+6 – «Δεν διαμορφώνονται συνθήκες συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα»

«Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και να συντονίζεις ψηφιακό λιντσάρισμα», απαντά ο Ηλιόπουλος σε όσους του επιτέθηκαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 17:13