search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:48
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη καλούν την ομάδα Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει τη στάση της, αλλιώς «δεν έχει τσίπα, αναζητά πώς θα πλήξει το κόμμα»

19.11.2023 23:53
siriza grafeia

Δριμεία επίθεση εναντίον της τάσης «6+6», ή αλλιώς της «ομάδας Αχτσιόγλου», που συνεδρίασε επί διήμερο για να αποφασίσει εάν θα φύγει ή θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύουν στελέχη κοντά στην ηγεσία, καλώντας την να ξεκαθαρίσει εάν θα μείνει ή θα φύγει από το κόμμα.

Την κατηγορούν δε ότι, εάν δεν το πράξει, παραβιάζει κάθε έννοια πολιτικής «τσίπας» και αριστερού ήθους και επιβεβαιώνει ότι κινείται με γνώμονα πώς θα πλήξει όσο μπορεί περισσότερο το κόμμα.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου είχε ολοκληρωθεί χωρίς συγκεκριμένη απόφαση για την παραμονή ή την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δεδομένη και καταγεγραμμένη τη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμμετεχόντων για έξοδο από το κόμμα, χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος και ο χρόνος.

Η πρόκληση – πρόσκληση, όμως, που απευθύνεται σε αυτά τα στελέχη, ιδίως τα ηγετικά (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος κ.α.), φέρνει την ομάδα προ του διλήμματος να αποσαφηνίσει τι κάνει το συντομότερο. Και εξ αντικειμένου δεν αφήνει περιθώρια για άλλη χρονοτριβή και παράταση στην κρίση.

Οι πηγές αυτές σχολίαζαν χαρακτηριστικά αργά το βράδυ της Κυριακής: «Μετά από μια πολύωρη πανελλαδική διαβουλευτική διαδικασία με κέντρο την απόφαση αποχώρησης ή μη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και μετά από τις τόσες σχετικές διαρροές σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και τα social media, κάθε έννοια πολιτικής “τσίπας και αριστερού ήθους από έμπειρα πολιτικά στελέχη και βουλευτές επιβάλλει να βγουν δημόσια και να διαψεύσουν τις διαρροές αυτές. Διαφορετικά νομιμοποιούν σκέψεις περί ωφελιμιστικής αναζήτησης του κατάλληλου χρόνου ή του μέγιστου δυνατού πλήγματος για το κόμμα».

Άλλα στελέχη, επίσης κοντά στον ηγετικό πυρήνα του κόμματος, τονίζουν στο ίδιο κλίμα ότι “ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση και θέλει μία καθαρή απάντηση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν, αν δεν κάνουν και σχετικές εισηγήσεις κιόλας, ότι πρέπει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει ίσως κι από αύριο μάλιστα, την πλευρά Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να πάρει καθαρές αποφάσεις.

Πάντως ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να μιλήσει στο ραδιόφωνο stokokkino μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας και να εκδηλώσει την πρώτη του αντίδραση για το θέμα.

Πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν μάλιστα ότι η αποσαφήνιση είναι αναγκαία και από το εξής γεγονός: Βουλευτές της τάσης “6+6” επιμένουν να μην συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αρνούνται να αναλάβουν ρόλους εισηγητών σε νομοσχέδια. Υπό αυτή την έννοια είναι αναγκαίο να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική σύσκεψη των 6+6 – «Δεν διαμορφώνονται συνθήκες συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα»

«Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και να συντονίζεις ψηφιακό λιντσάρισμα», απαντά ο Ηλιόπουλος σε όσους του επιτέθηκαν

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Χυδαίο να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:44