search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:14
MENU CLOSE

Ο Νιλ Γιανγκ μποϊκοτάρει το Twitter εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων του Έλον Μασκ

20.11.2023 20:25
neil young

Σχεδόν δύο χρόνια αφότου αφαίρεσε τη μουσική του από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης για το εμβόλιο COVID στο podcast του Joe Rogan, ο Νιλ Γιανγκ αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter ) λόγω των πρόσφατων αντισημιτικών δηλώσεων του Έλον Μασκ.

«Σταματάμε κάθε χρήση του X που μπορούμε να ελέγξουμε», έγραψε ο Γιανγκ.

«Για λόγους που θα πρέπει να είναι προφανείς στον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, λαμβάνουμε αυτή τη δράση εναντίον της εταιρείας του». (Η ανάρτηση περιελάμβανε επίσης μια φωτογραφία του Μασκ με μια λεζάντα που γράφει «Τα Tesla πρέπει να κυματίζουν σημαίες αγάπης – όχι μίσους».)

Το σημείωμα στον ιστότοπο του Γιανγκ, κλείνει με μια έκκληση προς το κοινό, «τους πολλούς Παλαιστίνιους φίλους μας» και «τους πολλούς Εβραίους φίλους μας». 

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή στο παρόν και να απελευθερώσουμε τις τρομερές μας συνδέσεις με το παρελθόν».

«Όσο κακοί κι αν είναι αυτοί οι δεσμοί, πρέπει να ξεχαστούν για να είμαστε ελεύθεροι να συνεχίσουμε τη ζωή μαζί, όλη η ανθρωπότητα, επικεντρωμένοι στη σωτηρία του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές όλων των ανθρώπων».

Η σταυροφορία του Γιανγκ ενάντια στο Spotify ενέπνευσε την Τζόνι Μίτσελ να αφαιρέσει τη μουσική της από την υπηρεσία ροής, αλλά δεν ακολούθησαν πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες. «Λυπάμαι πολύ που νιώθουν έτσι», είπε ο Rogan ως απάντηση στο μποϊκοτάζ του Γιανγκ. «Σίγουρα δεν το θέλω αυτό. Είμαι θαυμαστής του Νιλ Γιανγκ. Πάντα ήμουν».

Διαβάστε επίσης:

Βίκυ Καγιά: «Δεν θα επιστρέψω τηλεοπτικά – Έχω ανάγκη να ξεκουράσω το μυαλό μου»

Σακίρα: Τα έσκασε… χοντρά για να γλιτώσει τη φυλακή – Θα πληρώσει πρόστιμο λόγω φοροδιαφυγής

Κατερίνα Καινούργιου: Η ανάρτηση που την εξόργισε και το ξέσπασμα στο Twitter

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:14