search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:23
MENU CLOSE

OpenAI: Στελέχη απειλούν με μαζική αποχώρηση αν δεν επιστρέψει ο Άλτμαν

20.11.2023 18:49
open al 543- new

Να αποχωρήσουν από την OpenAI απειλούν 490 υπάλληλοιτου startup τεχνητής νοημοσύνης αν δεν παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν επανέλθει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Σαμ Άλτμαν, μαζί με τον συνιδρυτή και πρώην πρόεδρο Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Ο Άλτμαν απολύθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

Σε επιστολή τους, που επικαλείται το Wired, οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Η διαδικασία μέσω της οποίας εκδιώξατε τον Σαμ Άλτμαν και απομακρύνατε τον Γκρεγκ Μπρόκμαν από το Διοικητικό Συμβούλιο έχει θέσει σε κίνδυνο όλη αυτή τη δουλειά και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας. Η συμπεριφορά σας κατέστησε σαφές ότι δεν είχατε την αρμοδιότητα να επιβλέπετε το OpenAI».

Είναι αξιοσημείωτο ότι στους υπογράφοντες της επιστολής περιλαμβάνεται ο  Ίλια Σούτσκεβερ, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο οποίος έχει κατηγορηθεί εξαρχής για την οργάνωση του «πραξικοπήματος» κατά του Άλτμαν.

Λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, ο Σούτσκεβερ δημοσίευσε στο X: «Λυπάμαι βαθιά για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου. Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω την OpenAI. Λατρεύω όλα όσα έχουμε φτιάξει μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να επανενώσω την εταιρεία».

Όπως μεταδίδει το Wired, κάποια στελέχη της OpenAI έμειναν ξύπνια όλη τη νύχτα συζητώντας ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσουν μετά την είδηση ότι ο Άλτμαν δεν θα επέστρεφε στην OpenAI. Πολλά στελέχη ήταν απογοητευμένα για την έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με την απόλυση του Άλτμαν.

Στην επιστολή, τα στελέχη της OpenAI απειλούν να ακολουθήσουν τον Άλμταν στη Microsoft. «H Μicrosoft μάς διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις για όλους τους υπαλλήλους της OpenAI στη νέα της θυγατρική, αν θέλουμε να πάμε», τονίζουν.

Διαβάστε επίσης:

El Loco: Ο σχιζοφρενής… πρόεδρος με το πριόνι – Tα σόου του «Τραμπ της Αργεντινής», οι αλλοπρόσαλλες προτάσεις του και η επόμενη μέρα

Bard AI: Η απάντηση της Google στο ChatGPT – Διαθέσιμο πλέον και στην Ελλάδα (photo/video)

Μασκ σε Ζάκερμπεργκ: «Έλα να… μετρηθούμε» – Εκτός ορίων ευπρέπειας η κόντρα τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:19