search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:00
MENU CLOSE

Τζο Μπάιντεν: Μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς είναι κοντά

20.11.2023 19:49
BIDEN

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως «πιστεύει» ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι κοντά, στο περιθώριο μιας τελετής στον Λευκό Οίκο.

Ένας δημοσιογράφος του έθεσε την εξής ερώτηση: «Είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;» και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Πιστεύω».

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης μια διαπραγμάτευση για μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων με τη μεσολάβηση του Κατάρ, βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία θα απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά που κρατούνται από το Ισραήλ και τη Χαμάς, αντίστοιχα.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης μια πολυήμερη παύση στις μάχες, σύμφωνα με τις αναφορές, αλλά το πόσο θα διαρκέσει η κατάπαυση παραμένει ασαφές.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει ότι η εξασφάλιση της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολιτών των ΗΠΑ – είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές της.

Διαβάστε επίσης:

OpenAI: Στελέχη απειλούν με μαζική αποχώρηση αν δεν επιστρέψει ο Άλτμαν

El Loco: Ο σχιζοφρενής… πρόεδρος με το πριόνι – Tα σόου του «Τραμπ της Αργεντινής», οι αλλοπρόσαλλες προτάσεις του και η επόμενη μέρα

Bard AI: Η απάντηση της Google στο ChatGPT – Διαθέσιμο πλέον και στην Ελλάδα (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 14:00