search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:56
MENU CLOSE

Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

26.11.2023 17:47
OMIROI
Πηγή φωτογραφίας: Times of Israel

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν σήμερα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και της αποφυλάκισης παλαιστινίων αξιωματούχων.

Από την πλευρά της, η Χαμάς ανακοίνωσε πως παρέδωσε σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό 13 ισραηλινούς ομήρους, 3 Ταϊλανδούς και έναν Ρώσο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ειδικές δυνάμεις παρέλαβαν τους 12 από τους ισραηλινούς ομήρους ενώ μια γυναίκα 84 ετών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Σε αντάλλαγμα, απελευθερώθηκαν λίγο πριν από τις 20.00 απόψε, 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Λεωφορεία θεάθηκαν να αναχωρούν από τη φυλακή του Όφερ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου είχαν μεταφερθεί οι κρατούμενοι πριν από την αποφυλάκισή τους. Οι (πρώην) κρατούμενοι έφτασαν ήδη στην Μπεϊτούνια.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, οι ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν είναι τέσσερις γυναίκες και εννέα παιδιά, μεταξύ των οποίων και η 4χρονη Αμερικανοϊσραηλινή Άμπιγκελ. Οι δέκα από τους 13 είναι μέλη τριών οικογενειών.

Ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια, τονίζοντας ότι 120 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο.

Η Χαμάς απελευθέρωσε όμηρο με ρωσική υπηκοότητα

Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος είχε απαχθεί στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, «σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της υποστήριξής του στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί από τους ισραηλινούς ομήρους έχουν διπλή υπηκοότητα.

«Η απελευθέρωση (του Κριβόι) έγινε στο πλαίσιο μιας απευθείας συνεννόησης των Ρώσων εκπροσώπων και της Χαμάς», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το Κρεμλίνο καλεί τακτικά για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας ότι μια διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή απαιτεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Βουλγαρία: Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων – Χάος στις μεταφορές

Ισραήλ: Ακόμα 13 όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς – Ελεύθερος Ρώσος μετά από αίτημα του Πούτιν

Υεμένη: Κατελήφθη δεξαμενόπλοιο ισραηλινών συμφερόντων – Μπαράζ απειλών κατά του Τελ Αβίβ από τους αντάρτες Χούθι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:56