ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:51
MENU CLOSE

Super League: Καθάρισε …στεγνά στα Γιάννενα η ΑΕΚ, μετά την γκέλα στην Καισαριανή

26.11.2023 19:05

Τέσσερα 24ωρα πριν την καθοριστική αναμέτρηση με τη Μπράιτον (30/11) στην OPAP Arena, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό της μέλλον, η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στους «Ζωσιμάδες», όπου επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 12η αγωνιστική της Super League.

Για 11ο ματς έμειναν χωρίς «τρίποντο» οι Ηπειρώτες, που μετά το 3-0 της πρεμιέρας επί της Κηφισιάς μετρούν 7 ήττες και 4 ισοπαλίες, μένοντας στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα (12η θέση).

Η ΑΕΚ μπήκε «με το πόδι στο γκάζι» και ήδη στα πρώτα 4 λεπτά είχε δύο τελικές, με καλύτερη στιγμή αυτή του 4ου λεπτού, όταν το σουτ του Ελίασον μέσα από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Κλέιμαν.

Στο 5΄ ο Ροσέρο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στη μικρή περιοχή, εκεί βρέθηκε ο Μπάλαν, αλλά ο Βίντα «διάβασε» τη φάση και σταμάτησε το Ρουμάνο επιθετικό. Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με ένα πανέμορφο γκολ στο 7΄. Ύστερα από άψογη εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ελίασον και Πινέδα, ο Μεξικανός τροφοδότησε τον Τσούμπερ, ο οποίος με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0).

Το παιχνίδι είχε πάρει… τρελό ρυθμό και στο 10΄ ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Οι Γιαννιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ροσέρο να κόβεται από τον Κάλενς προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Μπάλα το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Στάνκοβιτς. Η μπάλα, όμως, στρώθηκε στον Παμλίδη, ο οποίος προ κενής εστίας… κατάφερε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 16΄ το σουτ του Πινέδα απέκρουσε ο Κλέιμαν, ενώ στο 28΄ ο Τζίμας επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Στάνκοβιτς, ωστόσο, ο τελευταίος ήλεγχε την πορεία της μπάλας και τον σταμάτησε.

Ανάλογη ευκαιρία με αυτή του Παμλίδη έχασε στο 29΄ ο Τσούμπερ. Ο Ελβετός μετά από σέντρα του Γκατσίνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να επιστρέφει στον Τσούμπερ, ο οποίος αστόχησε σχεδόν σε άδειο τέρμα.

Στο 36΄ η Ένωση έφτασε ξανά πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Κλέιμαν αρχικά απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου και στο «ριμπάουντ» ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε με το γκολκίπερ του ΠΑΣ εξουδετερωμένο.

Παρότι το δεύτερο μέρος δεν είχε τις μεγάλες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης απέναντι στον ΠΑΣ, που δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Γκατσίνοβιτς. 

Ένα σουτ του Ελίασον στο 47΄ έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Λεό στο 71΄. Ο Αλμέιδα στο 75΄ έκανε τέσσερις αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, που συνέχιζε να ψάχνει το γκολ στην αντεπίθεση, για να «κλειδώσει» τη νίκη της, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Ριένστρα, Εραμούσπε, Παντελάκης – Κάλενς

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος (90΄+4 Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (67΄ Ζαν Μπαπτίστ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85΄ Κόντε), Μπάλαν (67΄ Γκάρο)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (83΄ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (75΄ Γαλανόπουλος), Ελίασον(75΄ Αμραμπάτ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75΄ Πισάρο), Τσούμπερ (75΄ Πόνσε)

Διαβάστε επίσης:

Formula 1: O πανηγυρισμός του Φερστάπεν μετά το εκπληκτικό φινάλε – Γιατί βρέθηκε εκτός βάθρου ο 2ος Πέρες

Θρήνος στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Τέρι Βέναμπλς

Super League: Ζόρικη έξοδος του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη – Όλο το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:51
Exit mobile version