search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:15
MENU CLOSE

«Η Χαμάς θέλει να χωρίσει τις μητέρες από τα παιδιά» λέει Ισραηλινός αξιωματούχος – Καθυστερεί η ανταλλαγή ομήρων

27.11.2023 16:50
omiroi israil

Σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζει τη Δευτέρα η διαδικασία ανταλλαγής ομήρων καθώς, όπως καταγγέλλει το Ισραήλ, στη λίστα με τα ονόματα των ομήρων της Χαμάς, χωρίζονται παιδιά από τις μητέρες τους παρά τη ρητή αναφορά της συμφωνίας στην απελευθέρωση οικογενειών ή συγγενών συνδυαστικά.

Ωστόσο παρά την καθυστέρηση, κατά την τελευταία ημέρα της εκεχειρίας, στην απελευθέρωση της τέταρτης ομάδας ομήρων, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος» ότι η κρίση θα να λυθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Reuters: Κοντά σε συμφωνία για επέκταση της εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της εκεχειρίας κοντεύουν να οριστικοποιηθούν, σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας της Αιγύπτου.

Αιγύπτιοι, Καταριανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν ακόμη τη διάρκεια της επέκτασης και το ποιοι φυλακισμένοι θα απελευθερωθούν στη βάση της συμφωνίας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Οι ίδιοι εξήγησαν ότι η Χαμάς ζητά μια τετραήμερη παράταση, ενώ το Ισραήλ ζητά η παράταση να αποφασίζεται μέρα με τη μέρα.

Η αρχική συμφωνία προβλέπει την επέκταση της εκεχερίας κατά μια ημέρα για κάθε επιπλέον 10 ομήρους που θα απελευθερώνει η Χαμάς.

Η Αίγυπτος και το Κατάρ βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας, προκειμένου να παραταθεί κατά δύο ημέρες η κατάπαυση του πυρός του Ισραήλ με τη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Ντίαα Ρασγουάν, επικεφαλής της κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου.

Η διήμερη παράταση θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 20 Ισραηλινών ομήρων και 60 Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπλήρωσε.

Με την απελευθέρωση 11 Ισραηλινών ομήρων, που αναμένεται σήμερα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την απελευθέρωση 33 Παλαιστινίων, είπε ο Ρασγουάν.

Την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει της διήμερης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι μια παράταση της ανθρωπιστικής παύσης είναι απαραίτητη για να επιτρέψει την πρόσβαση περαιτέρω βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό της Γάζας, αλλά και για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων. Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε, επίσης, ότι το Ιράν θα πρέπει να συγκρατήσει τους «οικείους» και εταίρους του.

Διαβάστε επίσης:

Στο Ισραήλ ο Έλον Μασκ εν μέσω τρικυμίας για τα αντισημιτικά σχόλια του

Ταξίδι στη Vigata, την φανταστική σικελική πόλη του επιθεωρητή Μονταλμπάνο, γενέτειρα του Εμπεδοκλή και του Λουίτζι Πιραντέλλο (photos)

Λεφτά υπάρχουν: Πληρότητες σχεδόν 100% στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς – Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:14