search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:36
MENU CLOSE

Λεφτά υπάρχουν: Πληρότητες σχεδόν 100% στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς – Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν»

27.11.2023 12:26
milos xotikon

Πάνω από το 90% και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις στους χειμερινούς προορισμούς τις ημέρες των Χριστουγέννων με αυξήσεις στις τιμές των καταλυμάτων που αγγίζουν το 20% σε σχέση με πέρυσι!

Ήδη από τα τουριστικά γραφεία την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει διατεθεί σε τουρίστες απο το εξωτερικό πάνω από το 60% επί του συνόλου των οργανωμένων τουριστικών πακέτων που διατίθεται καθ’ έτος από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Η ζήτηση είναι εξαιρετικά αυξημένη στα ξενοδοχειακά καταλύματα, παρά τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις. Οι επιχειρηματίες των προορισμών εξαφανίζονται ικανοποιημένοι με τη μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με την περσινή χρονιά….περιμένουν ένα δυνατό δεκαπενθήμερο από πλευράς πληροτήτων, που θα μεταφραστεί και σε έσοδα για το τουριστικό ταμείο.

Οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, που προτιμούν κυριως οι ξένοι είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, με τις κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να έχουν πάρει… φωτιά.

Την ίδια ώρα όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν από το εξωτερικό αλλά κυρίως από τον εσωτερικό τουρισμό τα Τρίκαλα Θεσσαλίας και Δράμα με τα θεματικά πάρκα (Μύλος των Ξωτικών και Ονειρούπολη), υψηλές πληρότητες όμως καταγράφουν ήδη Αράχωβα, Πήλιο, Καρπενήσι, Κορινθία, όπως και τα χωριά των Ιωαννίνων.

Οι τιμές για ένα τετραήμερο ξεκινούν από 395 και φθάνουν και τα 1500 ευρώ.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Πανω από 50% καταγράφονται οι κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα, για τα φετινά Χριστούγεννα.

Συνοικίες όπως το Κουκάκι, το Μετς, η Πλάκα, το Μοναστηράκι, ο Κεραμεικός, το Παγκράτι, το Μεταξουργείο, τα Εξάρχεια, το Θησείο και το Γκάζι, αναμένεται να είναι οι βασικοί «υποδοχείς» της αυξημένης αυτής τουριστικής ζήτησης για διαμονή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA, κατατάσσει την Αθήνα στην έβδομη θέση της πανευρωπαϊκής κατάταξης για χριστουγεννιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη, κυρίως εξαιτίας του ήπιου κλίματος σε σχέση με άλλες πόλεις και της «ζωντανής» νυχτερινής ζωής. Στις πρώτες θέσεις της πανευρωπαϊκής κατάταξης, μεταξύ άλλων προορισμών, βρίσκονται οι πόλεις, όπως το Ρέικιαβικ (Ισλανδία), η Μαδρίτη (Ισπανία), το Όσλο (Νορβηγία), η Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και η Φλωρεντία (Ιταλία).

Διαβάστε επίσης:

Πλατεία Κλαυθμώνος: Έκλεψαν τα στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο (Video)

Ναυάγιο Raptor: Σε Αιγύπτιο ναύτη ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε χθες – Άκαρπες οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Ηλεία: Σκοτώθηκε δάσκαλος από πτώση σε αποθήκη με κλουβιά – Πλήρωσε την αγάπη του για τις καρδερίνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 00:22